DEPREM BÖLGESİNDEKİ 10 İLDE OHAL KARARI RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

DEPREM BÖLGESİNDEKİ 10 İLDE OHAL KARARI RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI
Kahramanmaraş depreminin ardından, deprem bölgesindeki 10 ilde üç ay sürecek Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi....

Kahramanmaraş depreminin ardından, deprem bölgesindeki 10 ilde üç ay sürecek Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, deprem bölgesinde bulunan 10 ilde OHAL ilan edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. Karar, bu gece 01.00’den itibaren yürürlükte olacak. OHAL Kararı, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerini kapsıyor.

İlgili Cumhurbaşkanı Kararı şöyle:

“Anayasanın 119 uncu maddesi ile 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde 8/2/2023 Çarşamba günü saat 01.00'dan itibaren üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesine karar verilmiştir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün “Bununla birlikte deprem afetinin ve etkilerinin vahameti fevkalade tedbirler almamızı zorunlu hâle getirmekte. Depremin yaşandığı 10 ilimizi ‘genel hayata etkili afet bölgesi’ olarak ilân ediyoruz. Arama kurtarma faaliyetlerinin ve sonrasındaki çalışmaların süratle yürütülmesini temini için Anayasa’nın 119.maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak olağanüstü hâl (OHAL) ilan etme kararı aldık. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayacak ve 3 ay sürecek bu kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız.” demişti.