TMMOB ANKARA İL KOORDİNASYON KURULU: “İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI İÇİN TÜM HALKIMIZI YARDIM KAMPANYAMIZA DESTEK OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

TMMOB ANKARA İL KOORDİNASYON KURULU: “İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI İÇİN TÜM HALKIMIZI YARDIM KAMPANYAMIZA DESTEK OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ”
TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, “Bölgeden gelen bilgiye çadır, ısıtıcı, kuru gıda, hijyen ürünleri, kışlık iç giyim ve bebek malzemeleri en fazla ihtiyaç duyulan ürünlerin başında geliyor. Söz konusu ihtiyaçların karşılanması için tüm halkımızı yardım kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz” açı...

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, “Bölgeden gelen bilgiye çadır, ısıtıcı, kuru gıda, hijyen ürünleri, kışlık iç giyim ve bebek malzemeleri en fazla ihtiyaç duyulan ürünlerin başında geliyor. Söz konusu ihtiyaçların karşılanması için tüm halkımızı yardım kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz” açıklaması yaptı.

Kahramanmaraş merkezli olarak dün saat 04.17 ve 13.24’te; 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde olmak üzere iki büyük deprem meydana geldi. Deprem 10 ilde yıkıcı etki yarattı. TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, meslek odaları ile beraber dayanışma kampanyası başlattı. Ankara’da Kocatepe, Selanik Caddesi’nde bulunan MMO Eğitim ve Kültür Merkezi’nde toplanan ihtiyaç kolilerine ikinci el kıyafet alınmayacağı da bildirildi.

“TÜM HALKIMIZI YARDIM KAMPANYAMIZA DESTEK OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

“6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta birbiri ardına yaşanan depremler 15 milyondan fazla yurttaşımızın yaşadığı 10 ilimizde büyük bir can kaybına ve yıkıma neden oldu. Depremden etkilenen bölgenin genişliği, ortaya çıkan yıkımın büyüklüğü ve devlet kurumlarının etkili bir afet politikasının olmaması trajedinin boyutlarını daha da büyütmüştür.

Bölge halkına yardım eli uzatabilmek ve yaraları sarabilmek için Türkiye’nin her yerinde eşine az rastlanır bir toplumsal seferberlik ortaya çıkmış durumda. Toplumun her kesimi bütün imkanlarını kullanarak bölge halkına yardım ulaştırabilmeye çalışıyor. Ankara’da bulunan Emek ve Meslek Örgütleri de bir yandan üyelerinin mesleki bilgi ve birikimlerini bölgedeki arama-kurtarma faaliyetlerine destek olmak için yönlendirirken, diğer yandan da çok geniş çaplı bir yardım kampanyası yürütmektedir.

Bölgede oluşturulan kriz merkezleri her bölgenin ihtiyacını tespit ederek merkezde oluşturulan koordinasyon merkezine ulaştırmakta, koordinasyon merkezi de farklı illerde toplanan yardım malzemelerini ihtiyaç duyulan il ve ilçelere yönlendirmektedir. Bu çalışmalar kapsamında Ankara’da oluşturulan yardım toplama merkezinde TMMOB İl Koordinasyon Kurulu tarafından toplanan yardımlar tasnif edilerek kolilenmekte, kamyonlarla afet bölgesine gönderilmektedir. Ankara’daki toplama merkezinden her gün 3 tır yardım malzemesi bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.

Bölgeden gelen bilgiye göre en fazla ihtiyaç duyulan malzemeler çadır, ısıtıcı, kuru gıda, hijyen ürünleri, kışlık iç giyim ve bebek malzemeleri en fazla ihtiyaç duyulan ürünlerin başında geliyor. Söz konusu ihtiyaçların karşılanması için tüm halkımızı yardım kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz.”