AFŞİN’DE ENKAZIN ALTINDAKİ YAKINLARININ KURTARILMASINI BEKLEYEN VATANDAŞLAR: "BU GECE DE BİR YARDIM ULAŞMAZSA SAĞ OLANI DA KAYBEDERİZ"

AFŞİN’DE ENKAZIN ALTINDAKİ YAKINLARININ KURTARILMASINI BEKLEYEN VATANDAŞLAR: "BU GECE DE BİR YARDIM ULAŞMAZSA SAĞ OLANI DA KAYBEDERİZ"
Kahramanmaraş Afşin’de ikinci depremde yıkılan 5 katlı binanın enkazında yakınlarının çıkarılmasını bekleyen vatandaşlar, “Biz burada AFAD ekibinin televizyonda görüldüğü gibi beş para etmediğini anladık. İki gündür buradayız AFAD kurulmuş, merkezine gidiyoruz. Bizi takmıyorlar. Bu gece de bir yardı...

Kahramanmaraş Afşin’de ikinci depremde yıkılan 5 katlı binanın enkazında yakınlarının çıkarılmasını bekleyen vatandaşlar, “Biz burada AFAD ekibinin televizyonda görüldüğü gibi beş para etmediğini anladık. İki gündür buradayız AFAD kurulmuş, merkezine gidiyoruz. Bizi takmıyorlar. Bu gece de bir yardım ulaşmazsa sağ olanı da kaybederiz” dedi. 

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, depremlerin büyük yıkıma yol açtığı kentlerden Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde depremzedeleri ziyaret etti. Enkazın altındaki yakınlarının çıkarılmasını bekleyen vatandaşlar, Kaya’ya AFAD ekiplerinin yardımcı olmadığını belirtti.

“BU GECE DE BİR YARDIM ULAŞMAZSA SAĞLAM OLANI DA KAYBEDERİZ”

Bir vatandaş, “Biz burada AFAD ekibinin televizyonda görüldüğü gibi beş para etmediğini anladık. İki gündür buradayız AFAD kurulmuş, merkezine gidiyoruz. Bizi takmıyorlar. Bu gece de bir yardım ulaşmazsa sağ olanı da kaybederiz” derken; bir başka vatandaş da “Avuç içi kadar bir yer açmış, cihaz yok. Hiçbir şey yok. ‘Kimse var mı’ diye sesleniyorlar. Oradaki kişi, bunu duysa bile ‘buradayım mı’ diyecek” diye konuştu.

“AFŞİN’DE BÖYLE BİR ŞEY YOK ZANNEDİLİYORDU, AMA BELLİ Kİ SİZİN ÇIĞLIĞINIZ DUYULMAMIŞ”

Yıldırım Kaya ise depremzede vatandaşlara parti olarak Türkiye genelinde çağrıda bulunduklarını belirterek, “Asker bu işe müdahil olsun. Helikopterlerle enkaz kaldırma ekipleri gelsin. Ama burada çok katlı 40 bina yıkılmış fakat 5 binada çalışmanın olduğu söylendi. Birçok binada çalışma yok. Afşin’de böyle bir şey yok zannediliyordu. Ama belli ki sizin çığlığınız duyulmamış” dedi.