SARIYER’DEN DEPREM BÖLGELERİNE 12 BİN YARDIM KOLİSİ GÖNDERİLDİ

SARIYER’DEN DEPREM BÖLGELERİNE 12 BİN YARDIM KOLİSİ GÖNDERİLDİ
İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yurttaşlar, iki günde topladıkları 12 bin 194 yardım kolisini, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkıma uğrayan afet bölgelerine gönderdi....

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yurttaşlar, iki günde topladıkları 12 bin 194 yardım kolisini, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkıma uğrayan afet bölgelerine gönderdi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 depremler sonrasında yıkıma uğrayan 10 ile ülke genelinden yardımlar gönderilmeye devam ediyor. İstanbul Sarıyer’de de yardımlar için üç ayrı toplama merkezi oluşturuldu. Ferahevler Belediye Şantiyesi, Ayazağa Rauf Denktaş Kültür Merkezi, Ana Hizmet Binası C Blok ve ayrıca muhtarlıklarda da toplanan yardımlar, gönüllüler ve Sarıyer Belediyesi çalışanları tarafından tek tek ayırılarak kolilere yerleştirildi. TIR’lara yüklenen yardımların bir kısmı Yenikapı’daki toplama alanına götürülürken bir kısmı da direkt Hatay’a gönderildi. İki günde toplam 12 bin 194 yardım kolisi toplandı.

Bu arada Sarıyer Belediyesi’nin Hatay Arsuz’a ulaşan mobil aşevi yurttaşlara yemek dağıtmaya devam ederken 400 metrekarelik sahra çadırının da bölgede hizmet vermeye başladığı bildirildi.

ŞÜKRÜ GENÇ: HİÇBİR FELAKETTEN DERS ÇIKARMADIK

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu depremin son olmayacağını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Gün, dayanışma günü. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu başkanlığında Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığımız toplantı sonucunda İstanbul, Hatay ile eşleştirildi. İBB ve AFAD koordineli olarak Sarıyer’den yardımlarımızı Hatay’a ulaştırıyoruz. Doğru ihtiyaç malzemelerinin, doğru noktalara ulaşması için bu sorumluluğu Sarıyer’de biz üstlendik. Toplum olarak sahip olduğumuz birliktelik ruhu ile yaraları hızla saracağımıza olan inancımı bir kez daha belirtiyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Hiçbir felaketten ders çıkarmadık. Bu felaket bize yeni bir başlangıç olsun.”

YARALARI SARMAK İÇİN EL ELE VERDİLER

Depremzedeler için yardım taşıyan Sarıyerli Aynur Kasap, duygularını ağlayarak dile getirdi. Kasap, “Çok acı. Başka söyleyecek cümle bulamıyorum. Allah yardımcıları olsun” dedi.

Yardımlar için gönüllü olarak görev alan Remziye Tufan ise “Burada olmak biraz da olsun vicdanımızı rahatlatıyor. İçtiğim çaydan, yediğim yemekten, yattığım yataktan bile vicdan azabı duyuyorum. Onların yerine koyuyorum kendimi” diye konuştu.

BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALAR DA SÜRÜYOR

Öte yandan, ilk andan itibaren “Gün, dayanışma günüdür” diyerek başlattığı çalışmaları da sürdüren Sarıyer Belediyesi, aralarında arama kurtarma köpeği Şilan ve eğitmeni Halit Canbaş, veterinerler, inşaat ve elektrik ustaları, sağlık personelleri, mühendis ve mimarların bulunduğu 50 personeli yardım malzemeleriyle birlikte afet bölgesine yolladı.