KAMUNUN DEPREM KAYNAKLI YAPACAĞI DOĞRUDAN ALIMLARDA LİMİT 5 MİLYON LİRAYA ÇIKARILDI

KAMUNUN DEPREM KAYNAKLI YAPACAĞI DOĞRUDAN ALIMLARDA LİMİT 5 MİLYON LİRAYA ÇIKARILDI
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ortaya çıkan ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olarak Kamu İhale Kanunu'nda 431 bin 810 lira olan ihalesiz olarak doğrudan alım limiti, Cumhurbaşkanı kararıyla 5 milyon liraya çıkarıldı. Karar 28 Şubat 2023 tarihine kadar geçerli olacak....

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ortaya çıkan ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olarak Kamu İhale Kanunu'nda 431 bin 810 lira olan ihalesiz olarak doğrudan alım limiti, Cumhurbaşkanı kararıyla 5 milyon liraya çıkarıldı. Karar 28 Şubat 2023 tarihine kadar geçerli olacak.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde yıkıma uğrayan illerde arama ve kurtarma çalışmalarının yanı sıra destek çalışmaları da sürüyor. Bu arada, Cumhurbaşkanı kararıyla, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde ortaya çıkan ihtiyaçların karşılanması için doğrudan temin yoluyla yapılacak alımlarda uygulanacak parasal limitlerin artırılmasına karar verildi. Karar, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlandı.  

Karara göre, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem afetinden en çok etkilenen 10 ilde ortaya çıkan ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olarak, bu illerdeki ve/veya diğer illerdeki idarelerin, İhale Kanunu'nun 22’nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında doğrudan temin yoluyla yapacakları alımlarda uygulanacak parasal limitler, 28 Şubat 2023 tarihine kadar 431 bin 810 lira yerine 5 milyon lira olarak uygulanacak.