AKŞENER, DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ PAZARCIK ÇADIRKENTİNDE DİNLEDİĞİ VATANDAŞ: “40 GÜNLÜK BEBEĞİM VAR, MAMA YİYEMİYOR. AÇ, SUSUZ YATIYOR. TÜP İSTİYORUM, BİR DE SOBA ÇOCUKLARIMA”

AKŞENER, DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ PAZARCIK ÇADIRKENTİNDE DİNLEDİĞİ VATANDAŞ: “40 GÜNLÜK BEBEĞİM VAR, MAMA YİYEMİYOR. AÇ, SUSUZ YATIYOR. TÜP İSTİYORUM, BİR DE SOBA ÇOCUKLARIMA”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Kahramanmaraş depreminin merkez üssü Pazarcık’ta kurulan çadırkentte dinlediği depremzedeler, Akşener’den soba, tüp ve çadır istedi. Bir kadın, “40 günlük bebeğim var, mama yiyemiyor. Aç susuz yatıyor. Sadece tüp istiyorum. Bir de soba istiyorum çocuklarıma”...

Haber: SERCAN İKE – Kamera: ÜNAL AYDIN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Kahramanmaraş depreminin merkez üssü Pazarcık’ta kurulan çadırkentte dinlediği depremzedeler, Akşener’den soba, tüp ve çadır istedi. Bir kadın, “40 günlük bebeğim var, mama yiyemiyor. Aç susuz yatıyor. Sadece tüp istiyorum. Bir de soba istiyorum çocuklarıma” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, depremin merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık’ta, AFAD’ın kurduğu çadırkenti ziyaret etti.

Bir vatandaş, Akşener’e; “Hizmet var, yok değil. AK Parti, MHP, İYİ Parti, CHP değil” dedi. Akşener ise depremzedeye, “Bak benim rozetim yok” karşılığını verdi.

“SOBA LAZIM, SOĞUKTAN YATILMIYOR”

Bir başka depremzede, “Nereye gidelim? Çadırımız var, boş. İçine girdik, ‘siz emanet durun’, diyorlar. Sahibi gelirse, sizi çıkarırız diyorlar. Evimiz gitti zaten” dedi. Başka bir vatandaş, “Soba lazım bize. Soğuktan yatılmıyor. En önemlisi, soba burada” diye konuştu.

Eşini depremde kaybeden bir kadını, çocuğu ile birlikte gören Akşener, “Bu soğuklarda kalacağını al çocuklarını, ben sağlayacağım, ev organize edeceğim, kalacak yer organize edeceğim sana. Burada yaşayıp, iki çocukla ne yapacaksın? Ben onun için söylüyorum. Sonra dön” dedi. Akşener, parti yetkililerine de “Arzu ediyorsa, bu şekilde bir sistem kurabilirim. Sonra elbette döner” dedi. Kadına ise “İstersen Antalya’da organizasyonumuz var, otelde kalabilirsin yaza kadar. Ücretsiz. Çoluğun çocuğun beraber kalabilirsiniz. Ya da dersin ki Ankara’ya senin bulunduğun yerde kalacağım. Sonra istersen yine dönersin. Bak, burada çocuk olmaz. Senin ihtiyacın var, buradan ayrılmaya. Senin ve çocukların için söylüyorum ben” dedi.

Bir genç, Akşener’e; “Ağabeyim yurt dışına gitti. Çocukları bizde duruyor. Komşuların hepsi bizdeydi” dedi. Akşener ise “Biz Antalya’da otel sahibi insanlarla anlaştık. İmkânımız var. Sen topla aileni. Yol paranı falan organize edeceğiz hepsini. Oğlum, gidin Antalya’ya hep beraber. Rahatlayın, buradan bir çıkın” dedi. Genç ise “İnsanlar da akrabalarını bırakıp gidemiyorlar” diye konuştu. Akşener ise “Şu psikolojiden çıkmanız için söylüyorum” diye konuştu.

Bir kadın ise “Evlerimiz yok. Başka ne ihtiyacımız olur. Evlerimiz orada. Biz soğuktan donuyoruz” dedi. Akşener, “Gelmedi mi tüp size?” diye sordu. Bir başka kadın, “40 günlük bebeğim var, mama yiyemiyor. Öyle aç susuz yatıyor. Sadece tüp istiyorum. Bir de soba istiyorum çocuklarıma” dedi.

“5 ÇADIRA İHTİYACIM VAR”

Başka bir depremzede ise “Çadırsız insanlar var, soğukta. Millet elinden gelen yardımı yapıyor. Acilen 5 çadıra ihtiyacım var. Bunu alamıyorum. Biz soğuğa dayanabiliriz ama çocuklar… Aç dayanabiliriz ama çocukları kesinlikle durduramıyoruz” diye konuştu.