AKRABALARININ ENKAZDAN KURTARILMASINI BEKLEYEN VATANDAŞLAR BATTANİYE ÜZERİNDE SABAHLIYOR: “ÜÇ GÜNDÜR BURADAYIZ, HİÇBİR ŞEKİLDE BİR DESTEK, YARDIM YOK”

AKRABALARININ ENKAZDAN KURTARILMASINI BEKLEYEN VATANDAŞLAR BATTANİYE ÜZERİNDE SABAHLIYOR: “ÜÇ GÜNDÜR BURADAYIZ, HİÇBİR ŞEKİLDE BİR DESTEK, YARDIM YOK”
Hatay’da depremde enkaz altında kalanlar kurtarılmayı beklerken, yakınlarının umutları da tükeniyor. Enkazın başında battaniye üstünde sabahlayarak bekleyişini sürdüren bir vatandaş, “Üç gündür buradayız. Burada hiçbir şekilde bir destek yok, yardım yok. AFAD olsun, başkaları olsun iki dakika giriyo...

HABER: MAHİR BAĞIŞ - KAMERAMAN: AZİZ METİN TURAN

 

Hatay’da depremde enkaz altında kalanlar kurtarılmayı beklerken, yakınlarının umutları da tükeniyor. Enkazın başında battaniye üstünde sabahlayarak bekleyişini sürdüren bir vatandaş, “Üç gündür buradayız. Burada hiçbir şekilde bir destek yok, yardım yok. AFAD olsun, başkaları olsun iki dakika giriyorlar içeri, ‘Burası tehlikeli buraya giremeyiz. Burada çalışamayız. Enkaz üstümüze çöker’ diyorlar ve tekrardan gidiyorlar” dedi.

6 Şubat depreminin en fazla yıktığı kentlerden Hatay’da arama kurtarma çalışmaları sürerken; yakınlarının çıkarılmasını bekleyen vatandaşlar günlerdir enkaz başında battaniyelerin üzerinde geceyi geçiriyor.

"KAÇ TANE ÖLÜ VAR KOKMUŞ BİR ŞEKİLDE, İÇERİDE SAĞ OLSA BİLE O KOKUDAN ÖLÜRLER”

Enkazın başında yakınlarını çıkarmaya çalıştıklarını söyleyen bir vatandaş, “Üç gündür buradayız. Burada hiçbir şekilde bir destek yok, yardım yok. AFAD olsun, başkaları olsun iki dakika giriyorlar içeri. ‘Burası tehlikeli buraya giremeyiz. Burada çalışamayız. Ses yok, giremeyiz diyorlar. Enkaz üstümüze çöker, diyorlar ve tekrardan gidiyorlar. Enkaz altında tanıdıklarımızı var, onların komşuları var. Kaç tane ölü var kokmuş bir şekilde. İçeride sağ olsa bile o kokudan ölürler. Vinç istiyoruz ne varsa ne gerekliyse hepsini istiyoruz. Kendi başımıza, kendi çabamızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Malzeme var. Malzemeyle çalışıyoruz ama yanımızda usta bir ekip yok. Usta ekip olsaydı şu anda ulaşmış olurduk” dedi.

Gece boyunca dışarıda kaldığını belirten vatandaş, “3 gündür ateşin yanında kanepede, battaniyenin üstünde kalıyorum” dedi.

Bir yakını bekleyen vatandaş ise, “İki yeğenim. Üç torun. Dayımın oğlu içerideler” derken, bir başkası da enkazın altındaki 3 akrabasının da cansız bedenine ulaştıklarını söyledi.