İBB EKİPLERİ, HATAY'DA 444 KİŞİYİ SAĞ OLARAK ENKAZDAN ÇIKARDI

İBB EKİPLERİ, HATAY'DA 444 KİŞİYİ SAĞ OLARAK ENKAZDAN ÇIKARDI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından AFAD koordinasyonunda Hatay’daki deprem yardım faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. İBB'ye bağlı arama kurtarma ekipleri, şu ana kadar 444 kişiyi enkazdan canlı olarak çıkardı. Günlük 6 bin yemek ve 1...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından AFAD koordinasyonunda Hatay’daki deprem yardım faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. İBB'ye bağlı arama kurtarma ekipleri, şu ana kadar 444 kişiyi enkazdan canlı olarak çıkardı. Günlük 6 bin yemek ve 15 bin ekmek dağıtan İBB ekipleri, geçici barınma alanında bin kişilik çadır kurulumuna da başladı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki arama kurtarma çalışmaları sürüyor. İBB'den yapılan açıklamaya göre, bugün itibariyle 2 bin 136 personel, 687 iş makinesi ve hizmet aracı ile İBB ekipleri deprem bölgesinde çalışmaya devam ediyor. İBB ekiplerinin çalışmaları sonucu enkaz altında 444 kişi canlı olarak çıkarıldı.

İBB ekiplerinin Samandağ ve İskenderun’da iki ayrı lojistik merkezi kurulmasına yönelik çalışmaları devam ediyor.

GÜNLÜK 6 BİN YEMEK, 15 BİN EKMEK DAĞITILIYOR, 51 TIR DA SU GÖNDERİLDİ

Deprem bölgesinde günlük 6 bin kişi yemek kapasiteli yemek TIR'ı ile 15 bin ekmek kapasiteli mobil fırın hizmet vermeye devam ediyor. 51 TIR Pet Su Hamidiye bölgeye sevk edildi. Su sevkiyatı ise devam ediyor. 2 milyon 200 bin adet Akdeniz tipi ekmek gönderildi. Ekmek sevkiyatı da günlük olarak devam edecek. İBB, dernekler aracılığıyla temin edilen glütensiz ekmekleri de bölgeye ulaştırıyor.

2 MİLYONUN ÜZERİNDE İHTİYAÇ ÜRÜNÜ BAĞIŞI TESLİM ALINDI

İBB başlattığı Yardım Kampanyası ile 2 milyonun üzerinde ihtiyaç ürünü bağışı teslim aldı. Toplanan yardımlar 121 TIR ile bölgeye sevk edildi. Akşam saatlerine kadar 20 TIR'ın daha sevk edilmesi planlanıyor. 140 kabin mobil tuvalet, 42 adet mobil duş ve toplam 26 konteyner kuruldu. 10 noktada Wi-Fi hizmeti başladı. Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin olduğu lokasyona 2 uydu internet kurulumu da yapılırken, kentte 50 Wi-Fi noktası kurulumu çalışmalarına başlanıldı. 45 kişilik kent temizlik ekibi ve 10 adet İSTAÇ temizlik aracının da yola çıkacağı belirtildi.

İDO GEMİLERİ YOLA ÇIKIYOR

Her biri bin 200 kişiye konaklama imkânı sağlayacak İBB bünyesindeki 2 İDO gemisinin bölgeye gönderilmesi için bu akşam saatlerinde yükleme çalışmaları başlayacak. İBB Sağlık Dairesi Başkanlığı, gelecek günlerde psikologlardan oluşan bir ekibi ‘psikolojik destek’ çalışmaları için bölgeye gönderecek. Sağlık malzemelerini taşıyan TIR ve ekipler deprem bölgesine ulaştı. Deprem bölgesindeki çeşitli illerden yaralı ve hastalar, İstanbul’daki hastanelerde tedavi edilmek üzere Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçaklarıyla Atatürk Havalimanı'na naklediliyor.

GEÇİCİ KONAKLAMA ALANI İÇİN BİN ÇADIR KURULUYOR

İBB, Sağlık Bakanlığı 112 Acil Sağlık Hizmetleri Merkezi tarafından yönetilen bu süreçte, acil ambulanslarıyla yaralı ve hastaların uçaktan alınarak belirlenen hastanelere naklininin sağlandığı belirtildi. Kadıköy-Sabiha Gökçen Metro hattının 24 saat işletme formatına geçirildiği duyuruldu. Geçici konaklama alanı için bin çadırın kurulmasına başlandığı bildirildi.