KILIÇDAROĞLU’NDAN DÜNYA LİDERLERİNE TEŞEKKÜR MEKTUBU: “ULUSLARARASI TOPLUMUN DESTEĞİYLE TÜRKİYE YARALARINI DAHA HIZLI SARACAKTIR”

KILIÇDAROĞLU’NDAN DÜNYA LİDERLERİNE TEŞEKKÜR MEKTUBU: “ULUSLARARASI TOPLUMUN DESTEĞİYLE TÜRKİYE YARALARINI DAHA HIZLI SARACAKTIR”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem nedeniyle Türkiye ile dayanışma göstererek yardım gönderen ve göndermesi beklenen devlet ve hükümet başkanlarına teşekkür mektubu yazdı. Kılıçdaroğlu, mektubunda, “Uluslararası toplumun desteğiyle Türkiye yaralarını daha h...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem nedeniyle Türkiye ile dayanışma göstererek yardım gönderen ve göndermesi beklenen devlet ve hükümet başkanlarına teşekkür mektubu yazdı. Kılıçdaroğlu, mektubunda, “Uluslararası toplumun desteğiyle Türkiye yaralarını daha hızlı saracaktır. Bu vesileyle hükümetinize ve halkınıza samimi takdir duygularımı ve teşekkürlerimi iletmek isterim” dedi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde yıkıma neden oldu. 11 Şubat saat 14.50 itibariyle açıklanan resmi verilere göre 21 bin 43 yurttaş yaşamını yitirdi. Depremin yıkıma neden olduğu kentlerde arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. Yurtiçi ve yurtdışından insani yardım gelmeye devam ediyor. 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye ile dayanışma göstererek yardım gönderen ve göndermesi beklenen ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarına bir teşekkür mektubu yazdı.

Şu ana kadar destek gönderen ve göndermesi beklenen 79 ülkenin Türkiye’deki temsilciliklerine ve makamlarına iletilen mektupta, "gönderilen destekler için şükranlarını" dile getiren Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Uluslararası toplumun desteğiyle Türkiye yaralarını daha hızlı saracaktır. Bu vesileyle hükümetinize ve halkınıza samimi takdir duygularımı ve teşekkürlerimi iletmek isterim.”