ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, HATAY’I YENİDEN SUYA KAVUŞTURDU

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, HATAY’I YENİDEN SUYA KAVUŞTURDU
Depremin ilk gününden itibaren Hatay’ın çöken su sistemini ayağa kaldırmak için çalışan Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Soğukpınar, Serinyol ve Mezbaha üretim tesislerinden bugün sisteme su arzına başladı. Böylece Hatay’a yedi noktadan su verilmeye başlanmış oldu. ASAT, kanaliza...

Depremin ilk gününden itibaren Hatay’ın çöken su sistemini ayağa kaldırmak için çalışan Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, depremden zarar gören Hatay'ın su sisteminde yaptığı onarımlarla  Hatay'ı yeniden suya kavuşturdu. Yapılan çalışmalar sonucunda, Hatay'ın Soğukpınar, Serinyol ve Mezbaha üretim tesislerinden bugün sisteme su arzına başladı. Böylece Hatay’a yedi noktadan su verilmeye başlanmış oldu. ASAT, kanalizasyonlarda da temizlik çalışması başlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) ekipleri, Hatay’da depremin ilk gününden bu yana çöken şebeke suyunu hayata geçirmek için çalışıyor. Şehri yeniden suya kavuşturmak için aralıksız çalışan ASAT ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Hatsu Genel Müdürlüğü’ne ait 4 su üretim tesisi ve  bir içme suyu arıtma tesisini, makine, ekipman ve teknik desteği ile faaliyete geçirdi. Mahallelerdeki kuyulardan da temiz su teminine başlayan ASAT, bugün de 3 su üretim tesisini sisteme dahil etti.

ANA HATLARDA TAMİRAT DEVAM EDİYOR

ASAT, Hatay’da Hassa, Aktepe, Kırıkhan, Mezbaha, Seriyol, Soğukpınar ve merkez içme suyu tesisi ile arıtma tesisi ishale hatlarını faal duruma getirdi. Yapılan çalışmalarla, ana şebekeye verilen su ile depremin neden olduğu kırılmalar tespit edilip onarımı gerçekleştiriliyor.  Hassa ilçesi Yuvalı Mahallesi’nde zarar gören 350 metrelik su şebeke borusu ASAT ekiplerince değiştirildi.

ARAZÖZLER İLE TEMİZ SU TAŞINIYOR

Hatay’da 46 araç ve 80 personel ile Hatay’ın su şebekesini ayağa kaldırmak için çalışan ASAT, depremden kurtulan vatandaşlara temiz su ulaşabilmesi için 24 saat esasıyla çalışıyor. ASAT arozözleri 24 saat boyunca suyun iletilemediği mahallelerdeki vatandaşlara temiz su taşıyor, sağlam olan cami su depolarının dolumunu sağlıyor. ASAT’ın kombine araçları ise tıkandığı tespit edilen kanalizasyonların temizliğini yapıyor.

SİSMİK CİHAZLA KURTARMA ÇALIŞMALARINA DESTEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, diğer yandan da su arızalarını tespit için kullanılan akustik cihazlarla çöken binalarda depremzede arıyor. Hatay’da akustik cihaz kullanan 12 ASAT ekibi, onlarca kişinin bulunduğu noktayı tespit edip, sağ olarak çıkartılmasına öncülük ediyor.