AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI, BAZI ŞARTLARI TAŞIYAN AİLELERE DÜZENLİ ÖDEME YAPACAK

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI, BAZI ŞARTLARI TAŞIYAN AİLELERE DÜZENLİ ÖDEME YAPACAK
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, ailelere her ay 4 bin 336 TL maaş bağlanıyor. Bu maaştan yararlanmak isteyen kişilerin bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor....

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, ailelere her ay 4 bin 336 TL maaş bağlanıyor. Bu maaştan yararlanmak isteyen kişilerin bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor.

Devlet kurumları yüksek enflasyon rakamları ve hayat pahalılığı nedeniyle sosyal yardım ödemelerinde güncelleme yaptı. Ödenek kapsamlarının da genişletilmesiyle birlikte milyonlarca kişi devletten sosyal yardım alma hakkına sahip oldu.

Haberport’ta yer alan habere göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı şartları karşılayan kişilere her ay düzenli olarak 4 bin 336 TL ödeme yapacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli kalemlerde vatandaşlara yardımlarını sürdürüyor. Genç, yaşlı, çalışan, çalışmayan tüm kişilere ayrı ayrı sunulan yardım miktarlarında 2023 yılı itibarıyla artışa gidildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çalışacak yetkinliği olmayan ve sosyal güvencesiz, engelli kişilere ayrı ayrı yardım ödenekleri ayırdı. Bu kapsamda geçtiğimiz ocak ayı itibarıyla engelli maaşları da yükseltildi. 2023 yılından itibaren geçerli olan yardıma göre yüzde 40 ila yüzde 69 arasında engeli bulunan kişilerin aldığı engelli maaşına 1000 TL zam yapılarak 4 bin 336 TL’ye yükseltildi.

Engelli maaşından yararlanmak için kişilerin engelli sağlık kurulundan alacakları raporda ‘ağır özürlü’ ibaresinin yer alması gerekiyor. Sonrasında ilgili belge ile kuruma başvuru yaptıklarında engelli maaşı alma hakkı kazanacaklar. Engelli maaşları, aynı evde yaşayan her bir kişi için hesaplanan net asgari ücretin 3’te 2’sine göre hesaplanmaktadır.

Aynı zamanda evde bakım parası olarak da bilinen yardımı engelli bireyin ona bakım sağlayan ailesi alabilmektedir. Her ay belirli tarihlere göre il il yapılan ödemeler şubat ayı itibarıyla tekrar başlıyor. Son dakika evde bakım maaşı yatan iller listesi haber olarak sık sık paylaşılmaktadır.

 

ADVERTORIAL YAYIN