AKP, MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİNİ YSK'YE TESLİM ETTİ... ALİ İHSAN YAVUZ: "65 MİLLETVEKİLİ ARKADAŞIMIZ İÇİN 3 DÖNEM KURALINI UYGULAMIŞ OLDUK. MEVCUT MİLLETVEKİLLERİMİZDEN 104 ARKADAŞIMIZ LİSTELERİMİZDE YER ALDI"

AKP, MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİNİ YSK'YE TESLİM ETTİ... ALİ İHSAN YAVUZ: "65 MİLLETVEKİLİ ARKADAŞIMIZ İÇİN 3 DÖNEM KURALINI UYGULAMIŞ OLDUK. MEVCUT MİLLETVEKİLLERİMİZDEN 104 ARKADAŞIMIZ LİSTELERİMİZDE YER ALDI"
AKP, milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Partimizin kuruluşunda ortaya konan ve tüzüğümüzde yer bulan peş peşe 3 dönemden fazla milletvekili olunamayacağı prensibini bu sefer daha da genişleterek uyguladık. 65 milletveki...

AKP, milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Partimizin kuruluşunda ortaya konan ve tüzüğümüzde yer bulan peş peşe 3 dönemden fazla milletvekili olunamayacağı prensibini bu sefer daha da genişleterek uyguladık. 65 milletvekili arkadaşımız için 3 dönem kuralını, tüzüğümüzdeki kuralı da genişleterek bu sefer uygulamış olduk. Mevcut milletvekillerimizden 104 arkadaşımız listelerimizde yer aldı. Dolayısıyla milletimizin beklediği değişim beklentisi karşılık buldu ve listelerde yüzde 65 oranında bir değişikliğe gitmiş olduk” dedi. Yavuz, “HÜDAPAR’dan Genel Başkan dahil 4 arkadaşımız, DSP’den de Genel Başkan dahil 3 arkadaşımız listelerimizde yer almıştır” diye konuştu.

AKP’nin milletvekili aday listesi, Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve Genel Sekreteri Fatih Şahin tarafından bugün YSK’ye teslim edildi. Listelerin tesliminden sonra açıklama yapan AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, şunları söyledi:

“YSK’ye teslim etmiş olduğumuz milletvekili aday listemizin güzel ülkemize, aziz milletimize, AK Parti’mize ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum. 15 Mayıs’ta Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ile Meclis grubumuz, genel merkezimiz, teşkilatlarımızla ve ittifak ortaklarımızla yeni ve güzel bir dönemin kapısını aralayacağımıza can-ı gönülden inanıyorum. Adaylarımıza ve bu demokrasi yarışında yerini alan bütün adaylara başarılar diliyor, vermiş olduğumuz listemizin bir kez daha ülkemiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise şöyle konuştu:

“Bildiğiniz üzere seçim takvimi işliyor. 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kaldı. Bizler de sürece ilişkin iş ve işlemleri büyük bir titizlikle yerine getirmeye çalışıyoruz. Aday müracaatlarının alınması, anket çalışmaları, Genel Başkan Yardımcılarımızın başkanlığında vazife icra eden mülakat komisyonları ve en son olarak sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın başkanlığındaki üst komisyon çalışmaları derken nihayet milletvekili aday listemizi tamamladık.

“65 MİLLETVEKİLİ ARKADAŞIMIZ İÇİN 3 DÖNEM KURALINI, TÜZÜĞÜMÜZDEKİ KURALI DA GENİŞLETEREK BU SEFER UYGULAMIŞ OLDUK”

An itibarıyla 81 ilde toplam 600 milletvekili adayımızı YSK’ye teslim ettik. Partimizin kuruluşunda ortaya konan ve tüzüğümüzde yer bulan peş peşe 3 dönemden fazla milletvekili olunamayacağı prensibini bu sefer daha da genişleterek uyguladık. Bu anlamda, mevcut milletvekillerimizden 42’si 3 döneme takıldığı için, yani aralıksız bir şekilde 3 dönem milletvekilliği yaptığı için, 9 arkadaşımız aralıklı da olsa 3 dönem yaptığı için, 4 arkadaşımız 4 dönem aralıklı da olsa yaptığı için, 10 arkadaşımız da yine aralıklı da olsa 5 dönem yaptığı için listelerde yer almadı. Yani 65 milletvekili arkadaşımız için 3 dönem kuralını, tüzüğümüzdeki kuralı da genişleterek bu sefer uygulamış olduk.

“MEVCUT MİLLETVEKİLLERİMİZDEN 104 ARKADAŞIMIZ LİSTELERİMİZDE YER ALDI”

Mevcut milletvekillerimizden 104 arkadaşımız listelerimizde yer aldı. Dolayısıyla milletimizin beklediği değişim beklentisi karşılık buldu ve listelerde yüzde 65 oranında bir değişikliğe gitmiş olduk. En genç adayımız, 18 yaşındaki Nisa Alptekin, İzmir’den adayımız oldu. En yaşlı adayımız Şamil Ayrım, 73 yaşında, İstanbul 3. Bölge’den adayımız oldu. Ayrıca her kesimden; genç, kadın, engelli ve diğer her kesimden adaylarımız var. Büyük bir titizlikle yürüttüğümüz bu çalışmada, ben hazırlamış olduğumuz bu listenin hem partimize hem ülkemize hem de Cumhur İttifakı’mıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Gazetecilerin HÜDAPAR ve DSP’den kaç adayın AKP listelerinde yer alacağı sorusu üzerine Yavuz, şu yanıtı verdi:

“4 PARTİ DE KENDİ LİSTELERİNİ VERMEK SURETİYLE SEÇİME KATILACAK”

“Cumhur İttifakı, ittifak protokolünü 4 partiyle birlikte yaptı. Bunlar MHP, AK Parti, Yeniden Refah Partisi ve BBP. Aramızda vermiş olduğumuz anlaşmaya göre her parti kendi listesini teslim edecek. Ama her partinin ortak adayı da cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan olacak. Tam bu noktadayız. Diğer partiler de bir kısmı verdi, bir kısmı da bundan sonra verecek. 4 parti de kendi listelerini vermek suretiyle seçime katılacak.

“HÜDAPAR’DAN GENEL BAŞKAN DAHİL 4 ARKADAŞIMIZ, DSP’DEN DE GENEL BAŞKAN DAHİL 3 ARKADAŞIMIZ LİSTELERİMİZDE YER ALMIŞTIR”

HÜDAPAR ve DSP’ye gelince; onlar ayrıca bir liste vermiyorlar. Her iki genel başkan da bizim listelerimizden aday olmuştu. Onların zaten bundan sonraki saatlerde nereden, kaçıncı sırada olduğu ortaya çıkacak. Her iki adayımız da İstanbul’dan adayımız olmuştur. Genel başkanların dışında da bazı arkadaşlarımız listelerde yer bulmuştur. HÜDAPAR’dan Genel Başkan dahil 4 arkadaşımız listelerimizde yerini almıştır. DSP’den de Genel Başkan dahil 3 arkadaşımız listelerimizde yer almıştır.”