Centrum Time'ın 13. Sayısı Yayımlandı!

Centrum Time'ın 13. Sayısı Yayımlandı!
Sektörde öne çıkan denetim ve danışmanlık şirketi Centrum tarafından hazırlanan Centrum Time Dergi’nin 13. sayısı okurları ile buluşuyor.

Sektörde öne çıkan denetim ve danışmanlık şirketi Centrum tarafından hazırlanan Centrum Time Dergi’nin 13. sayısı okurları ile buluşuyor. Uzman yazar kadrosu ile periyodik olarak çıkarılan Centrum Time Dergi, her sayısında şirketleri ilgilendiren farklı konuları işliyor. Derginin bu sayısında ise, ana konu ‘7420 Sayılı Kanunla Yapılan Düzenleme Çerçevesinde Sermaye Azaltımında Vergileme Yöntemi’ olmuş durumda.

Şirketleri çeşitli vergiler yönünden ilgilendiren konuları ele alan Centrum Time 13. sayı içerisinde, 13 farklı konu detayları ile işlenmiş durumda. Bu başlıklardan öne çıkanlar ise, ‘Depremzedeler İçin Yapılan Bağış ve Yardımlarda Vergi Uygulamaları’, ‘Tüm Yönleriyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)’, ‘İndirimli Kurumlar Vergisi Uygulamasında Özellik Arz Eden Hususlar’, ‘Son Yasal Düzenlemeler Çerçevesinde Nakdi Sermaye Artırımında Faiz İndirimi Uygulaması’ ve ‘Ar-Ge İndiriminde Artırım Uygulaması’ oldu.

7420 Sayılı Kanunla Yapılan Düzenleme Çerçevesinde Sermaye Azaltımında Vergileme Yöntemi

Şirketler için son derece önemli konulardan biri olan sermaye azaltımı ile ilgili, 7420 Sayılı Kanun ile yapılan düzenleme çerçevesinde sermaye azaltımında vergilendirmeye dair açıklamalar yapılmıştı. Ancak, bu konudaki mevcut sorunlar ve ihtilaflar devam ediyor. Sermaye azaltımının tüm yönleriyle ele alındığı bu kısımda, aklınıza takılan tüm sorulara cevap bulabileceksiniz.

Depremzedeler İçin Yapılan Bağış ve Yardımlarda Vergi Uygulamaları

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, Türkiye’nin her yerinden deprem bölgelerine yardımlar gönderildi. Gönderilen yardımların birçoğu kurumlar vergisinden ve KDV’den düşülebiliyor. Bunun için ise, dikkat edilmesi gereken küçük ayrıntılar var.

Tüm Yönleriyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)

Kamuoyunda EYT olarak bilinen Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile yüz binlerce kişi emekli olmaya hak kazandı. Ancak emekli olanların birçoğu yine iş yerinde çalışmaya devam edecek. Bu kişiler tekrar işe başlatıldığı takdirde, çeşitli vergi indirimleri sağlanmış olacak.

İndirimli Kurumlar Vergisi Uygulamasında Özellik Arz Eden Hususlar

Yeni yatırım yapan ya da yatırımını büyüten işletmeler, indirimli Kurumlar Vergisinden yararlanabilmektedir. Mükelleflere sunulan teşvik ve imkanlar sürekli genişlediği için, bu kapsamda yapılan yasal düzenlemelerde daha karmaşık bir hal almış durumda. İndirimli Kurumlar Vergisinden yararlanan mükelleflerin hata yapmaması için, derginin bu bölümünün daha dikkatli okumasını tavsiye ediyoruz.

Centrum Time Dergi’nin tamamına ulaşmak için tıklayınız.