LÖSEV’DEN LÖSEMİLİ VE İYİLEŞMİŞ ÇOCUKLARLA 19 MAYIS KUTLAMASI

LÖSEV’DEN LÖSEMİLİ VE İYİLEŞMİŞ ÇOCUKLARLA 19 MAYIS KUTLAMASI
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı lösemili çocuklar, iyileşmiş gençler ve gönüllüleri ile çeşitli etkinlikler düzenleyerek kutladı. LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, “Türkiye Cumhuriyeti yüzüncü yılında büyük bir sınav ver...

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı lösemili çocuklar, iyileşmiş gençler ve gönüllüleri ile çeşitli etkinlikler düzenleyerek kutladı. LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, “Türkiye Cumhuriyeti yüzüncü yılında büyük bir sınav veriyor. 19 Mayıs, 29 Ekimleri kutlarken o günlerin kolay kazanılmadığını bilmeliyiz. İnanıyorum ki sizler ülkeye sahip çıkacak Atatürk’ün umudu olan gençler olarak bu ülkeyi ayağa kaldıracaksınız” dedi.

LÖSEV, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını, bugün Ankara’da, farklı illerden gelen lösemili çocuklar, iyileşmiş gençler ve gönüllüleri ile kutladı. İçerisinde Lösemili Çocuklara parasız tedavi başta olmak üzere tüm branşlarda hizmet veren LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi; anaokulu, ilk, orta ve lise seviyesinde kolej standartlarında eğitim veren LSV Okul’un bulunduğu Ankara, İncek yerleşkesinde bulunan LÖSEV Kent’te bir dizi etkinlik düzenlendi. Sabah saatlerinde LSV Eğitim Kurumları’nda lösemiyi yenmiş ve tedavisi devam eden çocuklar, gençler, aileleri ve LÖSEV çalışanları saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından 104 yıl önce bugün başlayan milli mücadele günlere götürmek amacıyla gölge oyunu, Seğmen ve Zeybek gösterisi ve step dans sergilendi.

Törende konuşan LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog Onkolog Dr. Üstün Ezer sembolik günleri kutlarken herkesin büyük bir kurtuluş savaşını başlatıyormuş gibi içinde hissetmesi gerektiğini vurgulayarak şunları belirtti:

“SİZLER ÜLKEYE SAHİP ÇIKACAK ATATÜRK’ÜN UMUDU OLAN GENÇLER OLARAK BU ÜLKEYİ AYAĞA KALDIRACAKSINIZ”

“Geçmişe dönüp baktığımızda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının gelecek nesiller için fedakârca çabaladığını görüyoruz. Bizler de bu fedakârlıkları unutmadan çalışmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti yüzüncü yılında büyük bir sınav veriyor. 19 Mayıs, 29 Ekimleri kutlarken o günlerin kolay kazanılmadığını bilmeliyiz. İnanıyorum ki sizler ülkeye sahip çıkacak Atatürk’ün umudu olan gençler olarak bu ülkeyi ayağa kaldıracaksınız. Durmak yok, koşmaya, hayat kurtarmaya; bilinçli gençler yetiştirerek aydınlık Türkiye için yola devam.”

LÖSEV’Lİ GENÇLERDEN SAMSUN’DA 196 MAYIS YÜRÜYÜŞÜ

Öte yandan Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk’a başlangıç cümlesi olan “19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktım" sözünden hareketle LÖSEV’in iyileşmiş gençleri Samsun'da bir araya geldi. Atatürk’ün İzinde Gençlik Yürüyüşü'nde, "Genciz, gelecek biziz" mesajı veren LÖSEV gençleri, Atatürk'ün yine Nutuk'u Gençliğe Hitabe ile bitirdiğine dikkati çekerek, Kuvayi Milliye'den aldıkları güçle geleceği inşa edeceklerini ifade ettiler. 19 Mayıs'ta yakılan meşaleyi her daim taşıyacaklarını belirten gençler, Atatürk'ün düşüncelerini ve ilkelerini iyi anlamaya, aklı ve bilimi rehber almaya, Cumhuriyetin kazanımlarını korumaya hep bir ağızdan söz verdiler.