ENGİN ALTAY: ''DEVLETİMİZ DE MİLLETİMİZ DE HEP BİRLİKTE TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ, BU BAY KEMAL’İN TÜRKİYE’YE NAMUS SÖZÜDÜR’’

ENGİN ALTAY: ''DEVLETİMİZ DE MİLLETİMİZ DE HEP BİRLİKTE TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ, BU BAY KEMAL’İN TÜRKİYE’YE NAMUS SÖZÜDÜR’’
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Karabük'te "Şimdi yapmamız gereken ‘ya böyle gelmiş böyle gider’ diyeceksiniz, ‘10 milyon mülteci 20 milyon olsun bir şey olmaz’ diyeceksiniz, ‘yüzde 70 enflasyon yüzde 200 olsun bir şey olmaz’ diyeceksiniz, ‘Türkiye’nin her yeri uyuşturucuyla dolsun bana ne canım’ ...

TUNAKAN YILDIRIM

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Karabük'te "Şimdi yapmamız gereken ‘ya böyle gelmiş böyle gider’ diyeceksiniz, ‘10 milyon mülteci 20 milyon olsun bir şey olmaz’ diyeceksiniz, ‘yüzde 70 enflasyon yüzde 200 olsun bir şey olmaz’ diyeceksiniz, ‘Türkiye’nin her yeri uyuşturucuyla dolsun bana ne canım’ diyeceksiniz ve ‘terör örgütleri Türkiye’de hepimizi tehdit etsin, Mehmetçiğimize kurşun sıksın, gazetecilerimizi, polislerimizi öldürsün, bana ne canım’ diyeceksiniz ya da enflasyon bitecek terör diz çökecek, mülteciler gidecek, bu uyuşturucunun kökünü kazıyacağız diye 28 Mayıs’ta sandığa gideceksiniz" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim çalışmaları kapsamında Karabük'ü ziyaret etti. Altay 14 Mayıs'ta CHP'den Karabük Milletvekili olarak seçilen Cevdet Akay, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP İl Başkanı Vedat Yaşar ve partililer tarafından Eskipazar'da karşılandı. Burada vatandaşlarla sohbet eden Altay Karabük'e geçerek kent merkezinde vatandaşlara seslendi.

"SAYIN BAHÇELİ BU SÖZÜNÜN ARKASINDA MISIN?"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Şimdi 28 Mayıs’ta inşallah Türkiye, terörün bitmesi, Suriyelilerin gitmesi, hırsızların hesap vermesi için Bay Kemal’i Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı yapacak, hiç kimsenin endişesi, şüphesi olmasın. Biz 14 Mayıs’ta vaatlerimizi anlattık, iddialarımızı ortaya koyduk. Eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, milletin belini nasıl doğrultacağımızı, devleti düştüğü yerden nasıl ayağa kaldıracağımızı 86 milyona izah ettik. İktidar bize söyleyecek laf bulamayınca kendince 2 can simidine sığındı. Bunlardan birisi terör ve ikincisi de milliyetçilik. Bizim milliyetçiliğimizin için onlar tarafından sorgulanması bir hadleri değil iki milliyetçilik siciline bakarsak Erdoğan’ın ve Sayın Bahçeli’nin bu sicili oldukça kabarık. Devlet Bahçeli’nin Erdoğan’la ilgili söylediklerini hatırlatmak istiyorum. Sayın Doktor Devlet Bahçeli 2015 tarihinde şöyle diyor; 'Recep Tayyip Erdoğan Oslo’da PKK ya özerklik ve İmralı canisini serbest bırakma sözü verdi' diyor. Sayın Bahçeli bu sözünün arkasında mısın? Bu söz doğruysa Karabüklülere bunun hesabını önce bir vereceksin. Bitmiyor, bundan Sayın Bahçeli’nin Erdoğan’la ilgili iddiaları gene 2013’te tam olarak şu cümleyi kullanıyor; 'Sayın Erdoğan ya kandil yetiştirmesidir ya da Türk düşmanıdır ya da Türk milletinin kanını içmeye yeminli çevrelerinin özel ve gönüllü görevlisidir' diyor. Şimdi AK Partili kardeşlerimiz bize milliyetçilik dersi vermeye terörle ilişkilendirmeye kalkmasın.

"5 POLİS KARDEŞİMİZİ ŞEHİT EDEN HİZBULLAH KAFASINI MECLİS'E SOKTULAR"

Sırf PKK ile ilişkisi olsa iyi Erdoğan’ın. Hizbullah… Gaffar Okkan Karabük’te ülkücülerin de devrimcilerin de sevgilisidir. Gaffar Okkan Türkiye’de Kürt’ün de Türk’ün de sevgilisidir. Şanlı kahraman emniyet müdürümüzü ve 5 polis kardeşimizi şehit eden Hizbullah kafasını Meclis'e bu seçimlerde koynuna sokup taşıyan da AK Parti’dir, Recep Tayyip Erdoğan’dır. 14 Mayıs’tan önce söyledim AK Parti listelerinde AK Parti listelerinde 4 tane HÜDA- PAR milletvekili adayı var. HÜDA-PAR Genel Başkanı Hizbullah’a terör örgütü demiyor, Türk bayrağından rahatsız oluyor, Türk milleti kelimesinden rahatsız oluyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yemin etmeyeceklerini, Türk milleti adına yemin etmeyeceklerini söylüyor, Erdoğan bunları koynunda Meclis’e taşıyor. Erdoğan sen mi milliyetçisin biz mi milliyetçiyiz? 

"MÜLTECİLER GİDECEK, BU UYUŞTURUCUNUN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ"

Türkiye’ye 10 milyon sığınmacıyı, düzensiz göçmeni götürüp bunun adına da bunlar da Müslüman diyerek dindar olunmaz! Milletin açlığını, yoksulluğunu, sefaletini milliyetçilik hamaseti ile terör karşıtlığıyla unutturmak isteyenler bilsin ki bu ülkenin 4 büyük sorununun da müsebbibi Erdoğan’dır. Enflasyon mühim bir meseledir sebebi Erdoğan’dır, terör büyük bir meseledir sebebi Erdoğan’dır. Mülteciler çok büyük bir meseledir, 10 gün milyon mülteciyi Türkiye’ye getiren Erdoğan’dır ve hiç şüphesiz terör, mülteciler, enflasyon ve annelerimizin her gün dua ettiği, çocuklarım inşallah uyuşturucu satıcılarının tuzağına düşmez diye Türkiye’yi dua ettiği uyuşturucuyu Türkiye’nin merkezi yapan Türkiye’yi uyuşturucunun merkezi yapan da Erdoğan’dır. Şimdi yapmamız gereken ‘ya böyle gelmiş böyle gider’ diyeceksiniz, ‘10 milyon mülteci 20 milyon olsun bir şey olmaz’ diyeceksiniz, ‘yüzde 70 enflasyon yüzde 200 olsun bir şey olmaz’ diyeceksiniz, ‘Türkiye’nin her yeri uyuşturucuyla dolsun bana ne canım’ diyeceksiniz, ve ‘terör örgütleri Türkiye’de hepimizi tehdit etsin, Mehmetçiğimize kurşun sıksın, gazetecilerimizi, polislerimizi öldürsün, bana ne canım’ diyeceksiniz ya da enflasyon bitecek terör diz çökecek, mülteciler gidecek, bu uyuşturucunun kökünü kazıyacağız diye 28 Mayıs’ta sandığa gideceksiniz.

"PUTİN’İN KAPISINA GİDİP AYAKTA BEKLEMEK MİLLİYETÇİLİK OLAMAZ"

Şehitlik edebiyatı, vatan millet edebiyatını yapmasını biliyorsun da Suriye’de İdil’de 34 askerimizi bombalayan öldüren şehit eden Putin’in kapısına gidip 5 dakika ayakta beklemek ne ya! Bu mu milliyetçilik? Batsın böyle milliyetçilik. Bunun adı milliyetçilik falan olamaz. Milliyetçilik kisvesinde ihanet olur bunun adı. Milliyetçilik kisvesine bürünerek vatana ihanettir bunun adı, böyle düşünüyoruz böyle bakıyoruz. Millete din iman kendilerine han hamam bunların genel klasik tarzlarıdır ama herkes bilsin ki bir ülkede siyasetçi zenginleşiyorsa milletin fakirleşme muhakkaktır. Devlet ahlaktan, adaletten liyakatten yoksun, millet huzurdan, refahtan mutluluktan yoksun, ülke kucaklaşmak istiyor, ülke helalleşmek istiyor, ülke milletçe kalkınmak istiyor. 86 milyon yoksullaşırken bir avuç insanın zenginleşmesi öyle böyle zenginleşme değil ha dünyanın en zenginleri arasına girmesi ama Türkiye’nin de dünyanın en yoksul milleti olmasına benim rızam yok rızası olmayanlar 28 Mayıs’ta sandığa, rızası olanlarda bildiği gibi yapsın.

"TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ, BU BAY KEMAL’İN TÜRKİYE’YE SÖZÜDÜR"

Eli kanlı Hizbullah terör örgütüne terör örgütü diyemeyen Hizbullah’ın programını partisinin programına yazıp legal bir parti olarak seçime girmeyip AK Parti listelerinden seçime giren Hizbullah kafalıların Meclis'te Atatürk’e, Cumhuriyet’e, Türk bayrağına, Türk milletine hakaret etmesine de asla müsaade etmeyeceğiz ve PKK başta olmak üzere Hizbullah, IŞİD, FETÖ dâhil bütün terör örgütlerine diz çöktüren ne kadar bütün Cumhuriyet Halk partililer ayakta olacak seferber olacağız. Devletimiz de milletimiz de hep birlikte terörün kökünü kazıyacağız bu Bay Kemal’in Türkiye’ye namus sözüdür."