ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR SATRANÇ VE MANGALA TURNUVASINA KATILDILAR

ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR SATRANÇ VE MANGALA TURNUVASINA KATILDILAR
Zihinsel Engelli çocuklar satranç turnuvasında bir araya geldiler. Engelliler Eğitim Enstitü Derneği, Toplumsal Açlıkla Mücadele ve Eğitim Derneği (TAMEV) ve Avrasya Bir Derneği ortaklaşa düzenlediği etkinlikte zihinsel engelli çocuklar karşılıklı maç yaptılar. Etkinlik sonunda tüm çocuklara plaket ...

Zihinsel Engelli çocuklar satranç turnuvasında bir araya geldiler. Engelliler Eğitim Enstitü Derneği, Toplumsal Açlıkla Mücadele ve Eğitim Derneği (TAMEV) ve Avrasya Bir Derneği ortaklaşa düzenlediği etkinlikte zihinsel engelli çocuklar karşılıklı maç yaptılar. Etkinlik sonunda tüm çocuklara plaket verildi.

Zihinsel Engelli çocuklar satranç turnuvasında bir araya geldiler. Engelliler Eğitim Enstitüsünde eğitim alan 20 zihinsel engelli öğrenci, Küçükçekmece’de bulunan Avrasya Bir Derneği’nde önceki gün bir araya geldi. Engelliler Eğitim Enstitü Derneği, TAMEV ve Avrasya Bir Derneği ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, satranç ve mangala eğitimi alan çocuklar karşılıklı maç yaptı. Düzenlenen turnuva sonunda tüm çocuklara plaket verildi.

DR. FAZIL ZİNİ: BİZİM İÇİN BİRİNCİ, İKİNCİ ÜÇÜNCÜ YOK, HEPSİ BİRİNCİ

Etkinlik sonrası Engelliler Eğitim Enstitü Derneği Başkanı Dr. Fazıl Zini şunları söyledi:

“Engelliler Eğitim Enstitü Derneği olarak sağ olsunlar bizi vakıflarında ağırladılar. Engelli çocuklarımız ile satranç turnuvası düzenledik. Çocuklarımız eğlendiler. Bizim için birinci, ikinci, üçüncü yok, hepsi bizim için birinci. Çocuklarımızın hepsi çok mutlu. Bu etkinlik tüm çocuklarımızın hafızasında çok güzel bir anı olarak yer edecek.”

ŞENİZ BAŞARAN: İYİLİK İÇİN ÇIKTIĞIMIZ BU YOLDA ÇOK DESTEKÇİMİZ OLDU

"İyilik için çıktığımız bu yolda çok destekçimiz oldu" diyen TAMEV Vakfı Başkan Yardımcısı Şeniz Başaran da şunları söyledi:

“Projelerimiz artarak devam ediyor, ana konumuz bizim açlık. Açlıkla mücadele konusunda her türlü destek vermeye devam ediyoruz. TAMEV olarak özünde yaşamda insana dokunan iyilik yolculuğundayız. Engelliler Eğitim Derneği Başkanı Fazıl hocayla karşılaştık. Tamamen gönülden yapılan işler. TAMEV olarak bizde nasıl yanlarında olabiliriz dedik. Onlarla bazı etkinlikler düzenledik. Bu etkinlikler sırasında AVRASYA Bir Vakfı Müdürümüz Özcan Hocamızla karşılaştık. Hep birlikte konumuz yaşama dokunmak. Dokunabiliyorsak bundan mutlusu yok bundan güzeli yok. Engellilerin her zaman sorunlarının farkındayız, çalışmalarımızda ana önceliklerimiz onlar."

TAMEV Vakfı Başkan Yardımcısı Mine Baysal ise "TAMEV olarak zor durumda olan herkes için bir mücadelemizi var. Bu yolda da devam edeceğiz. Bu konuda bize destek olan AVRASYA Bir Derneği Müdürümüz Özcan Ünlü’ye teşekkür ediyoruz" dedi.

ÖZCAN ÜNLÜ: ONLAR DA BİZİM GİBİ TOPLUMUN KANGREN OLMUŞ YARALARINA DİKKAT KESİLİYORLAR

Turnuvaya ev sahipliği yapan AVRASYA Bir Vakfı Müdürü Özcan Ünlü ise şöyle konuştu:

“Toplumsal Açlıkla Mücadele Vakfı ile ilk tanıştığımızda bu vakıfla bir şeyler yapalım diye kendi aramızda konuşmuştuk. İlk etkinliğimizi yaptıktan sonra çocuklarımızın mangala ve satranç turnuva ve yarışmasına ev sahipliğini yaptık. TAMEV ile başka faaliyetler yapmayı planlıyoruz. Onlar da bizim gibi gerçekten toplumun kangren olmuş yaralarına hassasiyet geliştiriyorlar, dikkat kesiliyorlar ve onu nasıl formalize edebiliriz nasıl disipline edebiliriz çabasındalar. Birlikte faaliyetlere devam edeceğiz.”