YEŞİL SOL PARTİ EŞ SÖZCÜSÜ AKIN'DAN 'KOBANİ DAVASI' AÇIKLAMASI: “BU DAVA, HDP’NİN KAPATILMASI İÇİN UYDURULMUŞ, ALTI YIL SONRA AÇILMIŞ BİR DAVADIR. ARKADAŞLARIMIZ, HAKSIZ BİR ŞEKİLDE ÜÇ YILA YAKINDIR İÇERİDE YATMAKTADIR”

YEŞİL SOL PARTİ EŞ SÖZCÜSÜ AKIN'DAN 'KOBANİ DAVASI' AÇIKLAMASI: “BU DAVA, HDP’NİN KAPATILMASI İÇİN UYDURULMUŞ, ALTI YIL SONRA AÇILMIŞ BİR DAVADIR. ARKADAŞLARIMIZ, HAKSIZ BİR ŞEKİLDE ÜÇ YILA YAKINDIR İÇERİDE YA
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Kobani Davası’yla ilgili “Bu dava, HDP’nin kapatılması için uydurulmuş, altı yıl sonra açılmış bir davadır. Arkadaşlarımız, adaletsiz ve haksız bir şekilde üç yıla yakındır içeride yatmaktadır. Bunun daha fazla sürdürülmesi, ...

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Kobani Davası’yla ilgili “Bu dava, HDP’nin kapatılması için uydurulmuş, altı yıl sonra açılmış bir davadır. Arkadaşlarımız, adaletsiz ve haksız bir şekilde üç yıla yakındır içeride yatmaktadır. Bunun daha fazla sürdürülmesi, bütün dünyada bu devletin teşhir edilmesinden başka bir işe yaramamaktadır” dedi.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Kobani Davası’nın duruşması, Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki mahkeme salonunda bugün yapılmaya başlandı. Duruşmaya verilen öğle arasında Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın ve beraberindeki milletvekilleri cezaevi önünde basın açıklaması yaptı. Akın, açıklamasında şunları dedi:

“Bugün Kobani duruşmasını izlemek için burada bulunuyoruz. Ancak Kobani duruşmasının arasında basın açıklaması yapmak isteyen, demokratik hakkını kullanmak isteyen kadın arkadaşlarımıza karşı ağır bir polis şiddetiyle karşı karşıya kaldık. Şu anda biz burada parlamento heyetiyle birlikte açıklama yapmaya çalışıyoruz. Bunu bir kez daha buradan şiddetle kınıyoruz. Artık bu ülke, bir hukuk devleti olmaktan çıkmış, bir polis otoriter devleti olmaya başlamış durumdadır. Her yerde vekillerimiz dahil olmak üzere söz kullanmaya çalışma sırasında gördüğümüz şiddet, açıkça kabul edilebilecek bir şiddet değildir. Demokratik hakkımızı kullanmayı her yerde sürdüreceğiz. Ama bu hakkın ortaya çıkartıldığı şiddet karşısında tutumumuzu devam ettireceğiz.

“KOBANİ DURUŞMASI, TEKRAR TEKRAR ALTINI ÇİZELİM Kİ BİR SİYASİ DAVADIR”

Kobani duruşması, tekrar tekrar altını çizelim ki bir siyasi davadır. Kobani, 2014 yılında ortaya çıkan 6-8 Ekim olayları sırasında HDP Genel Merkezi’nin atmış olduğu bir tweet bahanesiyle yargılanan arkadaşlarımız söz konusudur. Bu dava sırasında ortaya çıkan tabloyu hatırlatmakta fayda var. Vahşi IŞİD katliamına karşı Kobani halkının direnişi karşısında bütün dünya oraya destek olmak için koridor açılıp, IŞİD katliamlarını durdurmak için çaba sarfederken HDP Genel Merkezi de bu meseleyle ilgili bir görüş paylaşmıştır. Bu görüşünden dolayı yargılanmaktadır. Ancak o zaman hem Birleşmiş Milletler hem uluslararası af örgütleri hem de Avrupa Parlamentosu bütün gücüyle IŞİD karşısında Kobani halkının yanında olmaya çağrı yapmıştır. Uluslararası hukuk, aslında yapılan açıklamaların demokratik bir basın açıklaması olduğunu, fikir açıklaması olduğunu söylemiştir ve şu an yapılan bu dava aslında yasadışıdır, hukuk dışıdır. Tamamen saray rejiminin kendi düşmanlık siyasetinin bir sonucudur.

“BU DAVA, HDP’NİN KAPATILMASI İÇİN UYDURULMUŞ, ALTI YIL SONRA AÇILMIŞ BİR DAVADIR”

Bugün arkadaşlarımız bir kez daha söylediler. Bu davada yargılanan arkadaşlarımız, haksız ve hukuksuz bir şekilde hala tutuklanmaktadır. Savunmalarını bile almadan yargılamayı bitirmeye çalışmaktadırlar. Kendileri, açıkça bu davanın hukuk dışı olduğunu ve saray rejiminin yargılandığı bir dava haline getirmeye çalıştıklarını bugün bir kez daha gördük. Aslında arkadaşlarımız yargılanmıyorlar; arkadaşlarımız, açıkça bu hukuk dışı davayı yargılıyorlar. Yani saray rejimini, bu otoriter faşizan rejimi yargılıyorlar. Bunun ne kadar delilsiz, yetersiz hukuk dışı olduğunu bir kez daha gösterdiler. Biz de buradan Türkiye halklarına sesleniyoruz: Bu dava, HDP’nin kapatılması için uydurulmuş, altı yıl sonra açılmış bir davadır. Arkadaşlarımız, adaletsiz ve haksız bir şekilde üç yıla yakındır içeride yatmaktadır. Bunun daha fazla sürdürülmesi, bütün dünyada bu devletin teşhir edilmesinden başka bir işe yaramamaktadır. Biz, direnmeye, hakkımızı aramaya, adaleti tesis etmeye, herkes için adalet mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Arkadaşlarımızın bu onurlu direnişleri karşısında mahkeme heyeti maalesef onursuz bir şekilde kendisini savunmaya çalışmaktadır. Biz, bunun arkasındayız.”