Kuzey Kore'de korkunç infaz: K-Pop izledikleri için 7 kişi infaz edildi

Kuzey Kore'de korkunç infaz: K-Pop izledikleri için 7 kişi infaz edildi
Güney Kore merkezli insan hakları grubu, Kuzey Kore’nin son 10 yılda en az yedi kişiyi K-pop videoları izledikleri, paylaştıkları için infaz ettiğini söyledi.

Güney Kore merkezli insan hakları grubunun aktardığına göre “Transitional Justice Working Grup”, Kuzey Kore’de son 10 yılda en az yedi kişi, K-pop videoları izledikleri ve paylaştıkları için infaz edildi.

The New York Times’ın haberine göre, Güney Kore merkezli insan hakları grubu, 2015 yılından bu zamana kadar Kuzey Kore’den kaçan 683 kişiyle görüştü. Çıkarılan raporda, Kim Jong-un hükümetinde en az 23 kişinin infaz edildiği sonucuna ulaşıldı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un, Güney Kore eğlence sektörünü tanımlayan "K-pop" ile ilgili sürekli “zihinleri zehirlediği” yönünde tepkileri olduğu biliniyor. Kuzey Kore’de bu yıl yürürlüğe giren bir yasayla Güney Kore'de "K-pop" eğlence sektörü içeriklerini paylaşanlar ölüm cezası alabiliyor.

Seoul merkezli insan hakları grubu, Kuzey Kore'nin izole yapısı nedeniyle ölümlerin gerçek rakamlarına ulaşmanın imkansız olduğunu belirtiken, yedi kişinin K-pop videoları izledikleri ve paylaştıkları için infaz edildiğini söyledi.