Kuzey Kore liderinin son hali şaşkına çevirdi: Dünya basını onu konuşuyor

Kuzey Kore liderinin son hali şaşkına çevirdi: Dünya basını onu konuşuyor
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un son zamanlarda sıklıkla sağlık durumu ile gündeme geliyor. Kim Jong-un'un dün yayınlanan fotoğraflarındaki aşırı zayıf görüntüsü yine dünya basınının dikkatini çekti.

Son dönemlerde sıklıkla sağlık durumu ile gündeme gelen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un son görüntüleri yine dünya basınında gündem oldu.

37 yaşındaki lider yeni yıla ilişkin konuşma toplantı gerçekleştirdi. Kim Jong-un'un yaptığı toplantıdaki görüntüleri ülkenin yerel haber ajansı KCNA'da paylaşıldı.

"HALKINA YARDIM İÇİN DAHA AZ YİYOR" İDDİASI

Kuzey Kore liderinin aşırı zayıf görüntüsü dünyada sağlık sorunu olduğu şeklinde yorumlanırken, yerel medya ve hükümet yetkilileri Kim Jong-un'nun "halkına ve ülkesine yardım için daha az yediğini" ve bu nedenle zayıfladığını iddia ediyor.

Öte yandan Kuzey Kore liderinin bu kilo kaybını midesine kelepçe takdırdığı için verdiği iddiaları da var.

KİM, KITLIK UYARISI YAPMIŞTI

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un geçtiğimiz haziran ayında  koronavirüs kısıtlamalarının ve yaşanan sel felaketlerinin ekonomiyi olumsuz yönde etkilediğini söyleyerek, gıda kıtlığı konusunda uyarıda bulunmuştu. Kim, ülkedeki gıda durumunun "kaygı verici" olduğunu ifade ederek, yetkilileri tarımsal üretimin artırılmasına yönelik harekete geçmeye çağırmıştı.