Sigara içerken ölümüne sebep oldu

Sigara içerken ölümüne sebep oldu
Bursa'nın Yıldırım ilçesinde Sabahattin Tanyeli isimli vatandaş elinde sigara varken uyuyakalınca evde yangın çıktı. Tanyeli çıkan yangında hayatını kaybetti.

Yangın, saat 03.00 civarında merkez Bursa'nın Yıldırım ilçesi, Davutkadı Mahallesi’nde yaşandı.

2. Işık Sokak’ta yer alan kulübede tek başına ikamet eden Sabahattin Tanyeli, elinde yanan sigara ile uyudu.

Bir süre sonra Tanyeli’nin elinden düşen sigara önce yatağı tutuşturdu sonrasında alevler kulübede olan diğer eşyalara sıçrayarak büyüdü.

Kulübeden dumanların çıktığını fark eden mahalle sakinlerinin ihbarı ardından olay yerine itfaiye birimleri sevk edildi.

CESEDİ YATAĞIN ALTINDA BULUNDU

Yangın kısa zamanda söndürülürken itfaiye birimleri kulübeye girdiğinde yanan yatağın altında Sabahattin Tanyeli’nin cesedini buldu.

Gerçekleştirilen ilk incelemede, Tanyeli’nin gece yatakta sigara içtiği sırada uyuyakaldığı tespit edildi. Tanyeli’nin cansız bedeni Bursa Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi.

Mahalle sakinlerinin ihbarı ardından olay yerine giden Sabahattin Tanyeli’nin ablası Sabriye Tanyeli ise kardeşinin öldüğünü duyunca gözyaşlarına boğuldu.

Daha önce aynı yerdeki metruk evde kaldığı ve kardeşinin o binada ikamet ettiğini belirten Sabriye Tanyeli, binanın yangın sebebiyle yıkılmasının sonrasında kardeşi için kulübe yaptırdığını ifade etti.

Mahalle sakinlerinden Adem Susam ise, “Koca evi yaka yaka bu hale geldi. Önce evi yaktı, ev yıkılınca ablası ona burayı yapmıştı. En sonunda kendisini de yaktı” açıklamasında bulundu.

Sebahattin Tanyeli’yi, 1 Nisan 2019 tarihinde gene sigara sebebiyle evinde çıkan yangında komşuları kurtarmıştı.

Yangın neticesinde Tanyeli’nin evi kullanılmaz duruma gelmişti. Sabahattin Tanyeli, olayla alakalı, “Burada ben yaşıyorum. İçeride uyuyordum, bir anda koltuk tutuştu. Beni dışarıya çıkarttılar. Yangın sigaramdan dolayı çıktı” biçiminde konuşmuştu.