Yeni bir banka kuruldu! BDDK'dan Destek Yatırım Bankası'na onay

Yeni bir banka kuruldu! BDDK'dan Destek Yatırım Bankası'na onay
BDDK, Destek Yatırım Bankası AŞ'ye faaliyet izni verdi. Peki Destek Yatırım Bankası AŞ'nin sahipleri kim? Aytunç Kumova kimdir? Detayları haberimizde...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kurul kararı uyarınca, Bankacılık Kanunu ve Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmelik çerçevesinde gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda 4 Şubat 2021'de kuruluş izni verilen Destek Yatırım Bankası AŞ'ye faaliyet izni çıktı.

BDDK, 300 milyon lira sermayesi olan Destek Yatırım Bankası'nın kurulmasına Şubat 2021 tarihinde izin vermişti. O tarihte Resmi Gazete'de yayımlanan açıklamaya göre, bankanın ortakları arasında Destek Faktoring, Altunç Kumova, Azize Binnur Tosun, Özgür Akayoğlu ve Kerim Tosun yer alıyor.

Aytunç Kumova, 1965 İstanbul doğumlu. 1984 senesinde Avusturya Erkek Lisesi, 1989 senesinde Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünden mezun oldu. Altunç Kumova, 1999 senesinden beri Seyşeller Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosudur. Halen, kendi kurduğu ve sektörlerinde lider pozisyonlarda olan Destek Faktoring ve Destek Yatırım Menkul Değerler Şirketlerinin başkanlık vazifesini yapıyor.