Kanada Başbakanı Trudeau'dan uçakta maskesiz parti yapan ünlülere: 'Aptallar'

Kanada Başbakanı Trudeau'dan uçakta maskesiz parti yapan ünlülere: 'Aptallar'
Kanada'dan Meksika'ya uçan sosyal medya fenomenlerinin bulunduğu uçakta maskesiz verilen parti ülkede tepkilere neden oldu. Kanada Başbakanı Trudeau, yolculara 'sorumsuz aptallar' dedi.

Kanadalı bir grup sosyal medya ünlüsü ve şov yıldızını taşıyan uçakta koronavirüs önlemlerine dikkat edilmeden düzenlenen parti, ülkede tartışmalara neden oldu. Meksika'ya yılbaşı partisi için charter seferle giden yolcuların dönüş seferleri çeşitli havayolu şirketleri tarafından reddedilirken Kanada Başbakanı Justin Trudeau yönetimi soruşturma başlattı.

Duvar'da yer alan habere göre, Quebec'ten Meksika'daki turizm merkezi Cancun'a seyahat eden sosyal medya ünlülerinin düzenlediği partide maske kuralına uyulmaması ve uçak havadayken taşkınlıkların yapılması tepkilere neden oldu. Böylece soruşturma açıldı ve aynı şirketin yolcular için anlaştığı dönüş uçuşu iptal edildi. Diğer firmalar da söz konusu 'ünlüleri' ülkeye getirmeyi istemeyerek reddetti.

Ayrıca Kanada hükümetinden yapılan açıklamaya göre Ulaşım, Kamu Güvenliği ve Sağlık departmanlarının topluca geniş soruşturma başlattı. Kuralların yok sayıldığı her ihlal için yaklaşık 5 bin dolara kadar para cezası gündemde. Yolculardan birinin varış noktası Cancun'da koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi.

Kanada Başbakanı Trudeau ise sosyal medyada dolaşıma giren videolardan sonra 'aşırı derecede sinirli olduğunu' ifade etti. "İnsanların tümüyle sorumsuz bir şekilde kendilerinin, vatandaşların, havayolu şirketi çalışanlarının hayatını tehlikeye atması yüze bir tokat gibi çarpıyor" diyen Trudeau, söz konusu yolcuları 'aptallar' olarak tanımladı.