Birçok ilde hafta sonu tatili erken başlayacak! Hangi il ve ilçelerde okullar tatil edildi?

Birçok ilde hafta sonu tatili erken başlayacak! Hangi il ve ilçelerde okullar tatil edildi?
Okullar yarın tatil mi? sorusu kar uyarılarının yapıldığı illerde veli ve öğrenciler tarafından merak ediliyor. Soğuk hava şartları nedeniyle perşembe günü birçok ilde eğitim öğretime ara verilirken, Ordu, Bayburt, Gümüşhane, Kars, Konya gibi kar yağışının devam ettiği illerde gözler Valiliklerden gelecek 14 Ocak Cuma günü için kar tatili haberlerine çevrildi. İşte tatil edilen il ve ilçeler belli oldu.

14 Ocak Cuma günü hangi illerde okulların tatil olduğu valiliklerden gelen açıklamalar ile belli olmaya başladı. Soğuk hava tüm yurtta etkili olurken kar yağışı nedeniyle birçok ilde yüz yüze ve taşımalı eğitime ara verildi. Konya’nın 11 ilçesinde kar yağışı sebebiyle yüz yüz eğitime 14 Ocak Cuma günü 1 gün süreyle ara verildi. Kars'ta da yoğun kar yağışı nedeniyle il geneli ve ilçelerde 14 Ocak Cuma günü bir gün süreyle okullar tatil edildi. Ordu ve Van'dan da cuma günü için kar tatil duyurusu geldi.

YARIN OKULLAR TATİL Mİ? 

Konya’da kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Ahırlı, Altınekin, Bozkır, Çumra, Derebucak, Doğanhisar, Hadim, Hüyük, Sarayönü, Seydişehir ve Taşkent ilçelerinde eğitime 14 Ocak Cuma günü itibariyle 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Ahırlı, Altınekin, Bozkır, Çumra, Derebucak, Doğanhisar, Hadim, Hüyük, Sarayönü, Seydişehir ve Taşkent ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma sebebiyle 14 Ocak 2022 Cuma günü yüz yüze eğitime ilçe hıfzıssıhha kurullarınca 1 gün ara verilmiştir. Bu süre zarfında uzaktan eğitim yapacaktır" denildi.

KARS'TA 1 GÜN OKULLAR TATİL

Kars’ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. Ayrıca kamuda çalışan hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacak.

VAN'DA OKULLARA KAR TATİLİ

Van'da kar ve tipi günlük yaşamı olumsuz etkilerken, İpekyolu ilçesine bağlı Gövelek ve Köşebaşı mahallelerinde bazı araçlar yolda kaldı. Jandarmaya gelen ihbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Kara saplanan araçlar Büyükşehir ve İpekyolu belediyeleri karla mücadele ekiplerince kurtarıldı.

ORDU'DA DA YARIN OKULLAR TATİL EDİLDİ

Ordu'nun Akkuş, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe ve Mesudiye ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.