Survivor Nagihan’dan Kanser İtirafı

Survivor Nagihan’dan Kanser İtirafı
Nagihan Karadere’nin katıldığı bir programda yaptığı açıklamalar gündem oldu. Nagihan Karadere 2 defa kansere yakalanmış.

Survivor yarışmasına katılmasıyla tüm Türkiye tarafından tanınan Nagihan Karadere, özel bir etkinliğe katıldı. Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde gerçekleştirilen Bana Bir Şey Olmaz Deme, Kanser Farkındalığı için El Ele adıyla düzenlenen söyleşiye katılan Nagihan Karadere, burada kendisiyle ilgili ilk defa özel açıklamalarda bulundu. Kimsenin bilmediği gerçekleri duyuran ünlü sporcu, 2 defa kansere yakalandığını ve kanseri 2 defa atlattığını söyledi. Söyleşide kanseri yenen kadınlar yaşadıklarını anlatarak hastalar için umut oldu.

Nagihan Karadere Ne Kanseriydi?

Nagihan Karadere’nin rahim ve göğüs kanseri yaşadığı öğrenildi. Ünlü isim yaptığı açıklamada iki defa kanserle yüzleştiğini ve iki defa da kanseri yendiğini söyledi. 39 yaşına kadar hastalık geçirmeden yaşamını sürdürdüğünü ancak 2022 Survivor sonrasında kendini kötü hissetmesi sonrasında hastaneye giderek kanser olduğunu öğrendiğini söyledi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamalarıyla gündem olan Nagihan Karadere, “Check-up yaptırdığımda hem göğüs hem de rahim, ikisi bir arada kanser ve ilk evrede olduğum görüldü. İnsan kendine yakıştıramıyor. Dış görüntü on numara ama içeride kimse neler olduğunu bilmiyor, ta ki testleri yaptırana kadar. Kanser olduğumu ilk öğrendiğimde dünya başıma yıkıldı. Zorlu bir süreç yaşadım. Tek korkum kızımdı ve kızım küçük yaştaydı” diye konuştu.

Söyleşide kanserle ilgili veriler de paylaşıldı. Buna göre erkekler, kadınlara göre kansere yakalanma konusunda çok daha riskli durumda. 75 yaş altındaki her dört kişiden birisi ise kanser teşhisi almış durumda.