Irak’a Vize Serbestisi Kararı Resmen Başlıyor

Irak’a Vize Serbestisi Kararı Resmen Başlıyor
Türkiye ile Irak arasında yaşanan temasların ardından Irak vize serbestisi kararı çıktı. İşte konuyla ilgili detaylar.

Türkiye-Irak Ortak Planlama Grubu'nun ilk toplantısı ve Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması dördüncü toplantısı geçtiğimiz gün yapıldı. Ankara’da yapılan toplantıya Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin katılırken toplantıya Türkiye tarafından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan katıldı. Toplantı sonrasında toplantı ve alınan kararlar ile ilgili açıklamalar yapan Bakan Fidan ve Hüseyin iki ülkenin askeri ve güvenlik noktasında yaptığı iş birliğine dikkat çekti. Her iki isim de yapılan çalışmaların tarihi öneme sahip olduğunu söyledi.

Irak’a Vize Serbestisi Kimleri Kapsıyor?

Toplantı sonrasında Irak’a Vize Serbestisi kapsamını da detaylı şekilde aktardı. 15 yaş altı ve 50 yaş üstü vatandaşları kapsayan bu düzenleme hakkında Bakan Fidan şöyle dedi;

15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklı kardeşlerimiz için vize serbestisi uygulamasını da 1 Eylül'de başlatma konusunda karar aldık.

Bu karar kapsamında 1 Eylül tarihi itibariyle 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklı vatandaşlar vize gereksinimi olmaksızın ülkeye giriş yapabilecek. Bununla birlikte Türkiye ile Irak ortaklığı ile Bağdat’ta ve Başika’da özel eğitim merkezleri ve kampları oluşturulacak. Bu kamplarda PKK gibi iki ülkenin ortak güvenlik risklerine karşı birlikte mücadele edilecek.