ABD Başkanlık Seçimlerinde Harris ve Trump Kıyasıya Yarışıyor

ABD Başkanlık Seçimlerinde Harris ve Trump Kıyasıya Yarışıyor
ABD Başkan adayları Trump ile Harris arasındaki seçim yarışı kızışıyor. Demokratların hamlesi sonrasında kimin başlan olacağı merak ediliyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde 5 Kasım 2024’te kritik bir oylama yapılacak. Sandık başına gidecek seçmenler Donald Trump ve Kamala Harris arasında bir seçim yapacak 2024 Temmuz ayında mevcut Başkan Joe Biden’in çekilmesi ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in destekleneceğinin duyurulması sonrasında ABD seçim yarışındaki dengeler tamamen değişti. Joe Biden ile Trump arasındaki yarış, Harris ile Trump çekişmesine döndü.

ABD’de İlk Kadın Başkan Dönemi Yaşanabilir

Şu ana kadar ABD’de hiçbir kadın başkan seçilmezken 2024 seçimleri ile ülke tarihinde bir ilk gerçekleşebilir. Harris’in yaptığı açıklamalarda ABD’ye yeni bir yol ve dönem çağrısı yapması dikkat çekti. Yapılan son anketlerde Harris yüzde 47 oranında bir oy aldı. Trump ise yüzde 44 civarındaki bir oy kitlesine sahip durumda. Üstelik bağımsız aday olan Robert F. Kennedy’nin seçimden çekildiğini açıklaması dahi Trump için beklenen etkisi yapamadı.

Anket Sonuçları Açıklandı

Joe Biden ve Trump arasındaki yarışta anketlerde Trump seçimi kazanacak aday olarak görülüyordu. Ancak Biden’ın yarıştan çekilmesi sonrasında yarış Harris ile Trump arasında tamamen değişti. Ulusal anketlerin ortalama verilerine göre Harris küçük bir farkla da olsa önde. Ülkedeki 50 eyalet geleneksel partilere oy veriyor ve bu bölgelerde seçim sonuçları çok fazla değişmiyor. Ancak salıncak eyalet olarak adlandırılan Pennsylvania, Michigan ve Wisconsin gibi eyaletlerde alınacak sonuçlar seçim sonuçları için kritik. Bu eyaletlerde de oylar birbirine çok yakın.