Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye mi Geliyor?

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye mi Geliyor?
Türkiye gündeminde Sisi’nin Türkiye ziyareti konuşuluyor. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye’ye mi geliyor? İşte detaylar.

Habertürk'te yer alan son dakika haberinde 4 Eylül tarihinde önemli bir ziyaretin yapılacağı öne sürüldü. Henüz resmi makamlar tarafından onaylanmayan bilgilere göre 4 Eylül’de Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi Türkiye’ye gelecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yapacak. Beştepe’de yapılacak törende iki liderin gündemdeki son gelişmeleri değerlendireceği, Orta Doğu’daki çatışmalara yönelik ortak yapılacakları görüşeceği öne sürüldü.

Mısır ve Türkiye Ticareti Masada Olacak

Açıklamalara göre görüşmelerde iki ülke arasındaki ticarete yönelik de yeni adımlar atılacak. Şu anda 10 milyar dolar seviyesinde olan ticaret hacminin yeni anlaşmalar ile 15 milyar dolara çıkarılması öngörülüyor. LNG, madencilik, sağlık, turizm ve savunma alanlarında iş birliğinin de görüşüleceği toplantıda bir diğer konu ise eğitim olacak.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye mi Gelecek mi?

Sosyal medyada da büyük ilgi uyandıran bu konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Ancak güçlü kaynaklara dayandırılan haberlerde Sisi’nin Türkiye’ye geleceği net bir şekilde ifade edilmişti. Türkiye ile Mısır arasında yaşanan sorunlu dönemde 12 yıl boyunca ziyaret gerçekleştirilmemişti. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Şubat 2024’te Mısır’a yaptığı ziyaret, iki ülke arasında yeni bir sayfanın açıldığı şeklinde yorumlanmıştı.

Bu ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Sisi’nin iade-i ziyarette bulunacağı ve programın önümüzdeki günlerde açıklanacağı duyuruldu.