Uzman İsimden Dolar 38 TL Olacak Tahmini

Uzman İsimden Dolar 38 TL Olacak Tahmini
Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşçu dolar ve euro için 2024 yıl sonu tahminlerinde bulundu. Babuşçu, doların 38 TL olacağını söyledi.

Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşçu tarafından yapılan son değerlendirmelerde dolar ve euro için yükselişin devam edeceğine yer verildi. Son dönemlerde ciddi bir hareketliliğin yaşandığı paritelerde yıl sonuna doğru yükseliş artacak. Babuşçu’ya göre yıl sonunda dolar 38 TL, euro ise 40 TL olacak.

Merkez Bankası’nın Baskısı Sürüyor

Merkez Bankası’nın dövize yönelik baskının sürdüğünü ve rezervleri güçlendirmek adına böyle bir hamlenin yapıldığını belirten Babuşçu, bu baskı süreci sona erdikten sonra belirtilen seviyelere çıkılacağını söyledi. 2024 yılı başından itibaren yüzde 10 oranında bir artış kaydeden kurlarda 2024 sonu itibariyle tarihi zirveler yaşanacak.

Yüksek enflasyon ve ekonomik sorunlar karşısında sadece yüzde 10 oranında artan dövizin dikkat çektiği belirten Babuşçu, “Bu enflasyon ve faize göre çok ciddi bir şekilde baskı altında kaldığını gösteriyor, düşük bir artış.” dedi.

Dolar ve Euro Ne Zaman Yükselecek?

Baskının devam edeceğini ancak bir süre sonra bu baskının kaldırılacağını söyleyen uzman isim, bunun da Kasım sonrasında gerçekleşeceğini ifade etti. Şenol bu konuda ise “Ekim sonuna kadar dolar 35 olabilir. Aralıkta ise kontrollü serbest bırakılarak 38 civarında bir kur bekliyorum. Euro ise 42-43 arası olur.” dedi.