Dolarla ya da Altınla Kira Ödenir mi?

Dolarla ya da Altınla Kira Ödenir mi?
Son dönemlerde gündem olan altın endeksli kiraya hükümet el attı. Peki altınla kira ödenir mi? Mevzuat ne diyor?

Ankara’da Ankara'nın Altındağ ilçesinde, Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Profesörü Ali Duman’ın ev kirasını 7 gram altın olarak belirlemesi üzerine başlayan akım, yasal engellere takıldı. Milyonlarca ev sahibini ve kiracıyı yakından ilgilendiren emsal durum sosyal medyada da büyük tartışma yaratmıştı. Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı resmi bir açıklama yaparak akıllardaki soru işaretlerini giderdi. Peki, Türkiye’de altınla kira ödenir mi? Altınla kira almak yasal mı?

Hazine Bakanlığı Son Noktayı Koydu! Altınla Kira Ödenir mi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı gündemde olan konuya dair açıklama yaparak altınla kira ödenemeyeceğini söyledi. Bakanlık böyle bir uygulamanın mevzuata aykırı olduğunun altını çizerken sadece altınla değil, TL dışındaki diğer dövizlere endeksli bir şekilde de kiranın belirlenemeyeceğini açıkladı.

son-donemlerde-gundem-olan-altin-endeksli-kiraya-hukumet-el-atti-peki-altinla-kira-odenir-mi-mevzuat-ne-diyor.jpg

“Menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dâhil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşmelerinde sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştıramayacağı hüküm altına alınmıştır.” maddesinde alım ve satım işlemleri belirli prosedürlere bağlanırken dövize endeksli bir şekilde hiçbir şekilde işlem yapılamayacağı açıklandı.