TYP Kaldırıldı mı? Toplum Yararına Programlar Sona mı Erdi?

TYP Kaldırıldı mı? Toplum Yararına Programlar Sona mı Erdi?
TYP olarak bilinen Toplum Yararına Programlar için yeni açıklama geldi. TYP kaldırıldı mı? Son durum ne?

Türkiye’de Toplum Yararına Program olarak duyurusu yapılan TYP’ler için yeni bir karar alındı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katıldığı toplantı sonrasında resmi açıklama yapıldı. Türkiye genelinde binlerce kişinin ve işyerinin yararlandığı bu programlar için yeni düzenleme yapıldı. Peki TYP kaldırıldı mı? TYP 2024’te nasıl uygulanacak?

TYP Kaldırıldı mı? Son Durum Ne?

TYP kaldırılmadı ancak kısıtlandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı açıklamalarda "'Toplum Yararına Programlar'a artık sadece afet ve acil durumlarda başvurulacaktır." Demesiyle birlikte TYP için sadece deprem bölgelerinin kapsam dahilinde tutulacağı görüldü. Bu nedenle bundan sonraki süreçlerde TYP için sadece deprem bölgelerinde faaliyetler yapılabilecek. TYP süresi bitenler için yenileme yapılmayacak.

TYP kapsamında hem eğitim hem de pratik uygulamalar yapılıyordu. Katılanların kişisel ve mesleki gelişimlerine önemli bir destek sunan Toplum Yararına Programlar bu açıdan büyük ilgi görüyordu. Cevdet Yılmaz ise İşgücü Uyum Programı döneminin başlayacağını söyledi.

İşgücü Uyum Programı Nedir?

Açıklamalarında İşgücü Uyum Programı için de detaylara yer veren Cevdet Yılmaz, yeni program için “Vatandaşlarımızın becerilerini geliştirerek farklı sektörlerde iş bulma şansını artıracaktır.” dedi.