İşgücü Uyum Programı ile Çalışanlara 566 TL Ödenecek

İşgücü Uyum Programı ile Çalışanlara 566 TL Ödenecek
İŞKUR’da TYP yerine başlatılan işgücü uyum programı ile çalışanlara günlük 566 TL verileceği açıklandı.

Kamuda yeni bir dönem başlıyor. Toplum Yararına Program’ın sadece deprem bölgesi ile sınırlandırılması sonrasında başlatılan yeni program işgücü uyum programı oldu. işgücü uyum programı ile 3 günlük çalışma imkanı bulacak çalışanlar, günlük 566 TL alacak. Toplam 22,5 saatlik kamu kurumlarında çalışacak olan kişiler hem çalışacak hem de cep harçlığı alacak. İşsiz kişiler için başlatılan bu programda, katılanlar için 10 aylık bir çalışma programı uygulanacak.

İşgücü Uyum Programı Resmi Gazete’de

Resmi Gazete’de yer alan yeni düzenlemede, 1 ay boyunca sigortası olmayanlar bu programa başvuru yapabilecek. İşsizler için geçici bir çözüm olarak düşünülen bu programda, ilk olarak eğitim alacak. Eğitim sürecini başarılı bir şekilde geçenler ise ardından işgücü uyum programı kapsamında kamuda istihdam edilecek. Haftada 3 gün kamuda çalışacak kişiler 22,5 saat çalışacak. Bir ayda 12 gün kamuda çalışacak kişiler günlük 566 TL alacak ve toplamda 6 bin 792 TL cep harçlığı alacak. En fazla 10 ay sürecek bu programda kurumlar çalışanların yüzde 30’u kadar işgücü uyum programından personel talep edebilecek.

Ancak işgücü uyum programı için günlük 566 TL’nin verilmesi ve 12 günlük çalışma karşılığında 6 bin TL alınacak olması çok düşük bulundu.