Kirayı Elden Ödeme Devri Sona Eriyor

Kirayı Elden Ödeme Devri Sona Eriyor
Kısa süreli konut kiralamaları başta olmak üzere kiralarda elden ödeme dönemi sona eriyor. İşte konuyla ilgili detaylar.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yeni tebliğ taslağı kiralamalarla ilgili olacak. Kiraların elden ödenmesi ve böylece kiralar üzerinden yapılan vergi kaçırma gibi olayların önüne geçilmesi adına yeni tebliğ hazırlanıyor. Bu tebliğ ile kısa süreli konut kiralamaları dahil olmak üzere tüm kiralamalarda elden para verme süreci sona erecek. Kiralayan ve kiracıların elden ödeme yapması yasaklanırken usulsüzlükler halinde idari para cezası verileceği ifade edildi.

Kiralamalara Yeni Düzenleme

Konuyla ilgili detaylar Hürriyet Gazetesi’nde yer aldı. Ödemelerin elden ödendiği tespit edildiği takdirde kiranın yüzde 10’u kadar ceza verilecek. Cezanın 5 bin TL’nin altında kalması halinde ise hem ev sahibi hem de kiracı için 5 bin TL ceza verilecek. Özel usulsüzlük cezası olarak kesilecek bu ceza, tekrarlanması halinde yeniden kesilecek.

Yarısı Elden Yarısı Bankadan Olmayacak

Geriye dönük olarak da inceleme yapılarak cezaların kesilebileceği belirtildi. Düzenlemede yarısı elden yarısı bankadan ödeme gibi usulsüzlüklere de değinildi. Bu kapsamda kiranın yarısının elden ödenmesi, yarısının ise banka üzerinden ödenmesi gibi durumlarda tüm aylar için ayrı ayrı ceza kesilecek.