İkinci El Araç Fiyatlarında Rüzgar Terse Döndü

İkinci El Araç Fiyatlarında Rüzgar Terse Döndü
Yüksek bulunan ikinci el araç fiyatlarında rüzgar terse döndü. Fiyatlar bir önceki aya göre düşüş kaydetti.

Türkiye’de araç sektöründeki krizler devam ediyor. Sıfır araçlardaki yüksek fiyatlar, kredilerdeki yüksek faizler araç alımının önündeki en büyük engel. Vatandaşlar ise yüksek fiyatlar nedeniyle ikinci el araç sektörüne yöneliyor. Ancak ikinci elde de fiyatların yüksek olması, araç piyasasında işlerin durma noktasına gelmesine neden olmuş durumda. Türkiye’deki otomotiv piyasasına yönelik yapılan yeni araştırmada ikinci el araç fiyatları için değişimlerin yaşandığı gözler önüne serildi.

İkinci El Araç Fiyatları Düştü

Türkiye’nin en popüler araç ilan sitelerinden birisinden derlenen verilere göre Ağustos ayında Temmuz ayına göre yüzde 2,1 oranında fiyat düşüşü gerçekleşti. Son aylarda arka arkaya artış yapılan fiyatlar, Ağustos ayı itibariyle geriledi. Bu dönemde otomotiv şirketlerinin düzenleme öncesinde araçlarını satmak istemesi büyük etki yarattı. Ancak tüm bunlara rağmen ikinci el araç sektöründeki yüksek fiyatlar nedeniyle alım ve satım işleri büyük oranda düştü.

Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmede ikinci el araç fiyatlarının reel olarak dip seviyeye ulaştığı belirtildi. Geçtiğimiz ay ilana verilen araçların ortalama fiyatı 680 bin 583 olarak kaydedildi. Üstelik araç ilanlarında 5 yaşa kadar olan araçların yüzde 2,4 artış yaşadığı, otomotiv vitesli ilan sayısında da yüzde 6 oranında yükseliş görüldüğü belirtildi.

Fiat İlk Sırada

En çok ilan verilen araç markaları sıralamasında Fiat birinci oldu. Fiat’ı takip eden markalar ise şöyle; Renault, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Citroen ve Honda oldu. En çok satan modeller ise Clio, Astra, Megane, Focus, Corolla, Egea, Civic, Polo, Passat ve Corsa şeklinde sıralandı.