Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Oldu?

Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Oldu?
Merkez Bankası beklenen faiz kararını açıkladı. 2024’ün 9. faiz kararında faiz kararı ne oldu? İşte detaylar.

Son dakika haberlerinde sıcak bir gelişme yer aldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. 2024 yılında 8 ay boyunca açıklanan rakamların ardından politika faizinde yeni karar duyuruldu. Para Politikası Kurulu (PPK) metniyle duyurulan faiz kararı ile Türkiye’deki mevcut ekonomik dinamiklere yönelik de değerlendirme yapıldı. En son 6 ay önce değişen Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? İşte detaylar.

Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Oldu? Arttı mı Düştü mü?

Mart ayında 500 baz puan arttırılan politika faizi aylardan beri sabit tutulmuştu. Yapılan son açıklamada da faiz kararında düşme ya da artış yapılmadığı açıklandı. Faizlerin sabit tutulmasıyla 2023’ün Haziran ayı itibariyle yüzde 8,5 olan faiz, 4150 baz puan artışla yüzde 50 seviyesine çıkarılmıştı. En son 2024 Mart ayında yapılan 500 baz puan artış ile yükseltilen faiz, bu aydan beri sabit seviyede tutuluyor. Piyasaların Eylül ayı faiz kararı beklentisi ise sabit kalması yönündeydi. Beklenti doğrultusunda da faiz kararı açıklandı.

Türkiye’de Faizler Ne Zaman Düşecek?

Faiz kararı sonrasında ekonomistler tarafından yapılan açıklamalarda faiz düşüşü için Kasım ayına dikkat çekildi. Açıklamalara göre Kasım ayında 250 baz puan düşüş yapılacak.