Türkiye’ye Aile Finansal Danışmanı Sistemi Getirilecek

Türkiye’ye Aile Finansal Danışmanı Sistemi Getirilecek
Malezya’da başlayan yeni sistem Aile Finansal Danışmanı Türkiye’de gündem oldu. Yeni sistem için çalışmalar başladı.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Finansal Stratejiler ve Analiz Dairesi Başkanı Ozan Çağrı Gazitürk yaptığı yeni açıklamalarda aile hekimlerine benzer şekilde Aile Finansal Danışmanı sisteminin geliştirildiğini ve Malezya’daki sistemin dikkat çektiğini söyledi. Malezya’da bu sistemi geliştiren ekiple özel bir etkinlikte buluşacaklarını söyleyen Gazitürk, toplantıda detayların öğrenileceğini söyledi.

Türkiye’de Finansal Okuryazarlık Geliştirilecek

Türkiye’de finansal okuryazarlık oranlarının düşük olması, bireysel ekonomilerde ciddi sorunlar yaşanmasına neden oluyor. Bu konuyla ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Gazitürk ise Malezya’da geliştirilen Aile Finansal Danışmanı sistemiyle önemli gelişmelerin elde edildiğini söyledi. Yeni sistemi çok benimsediklerini ve elde edilecek veriler kapsamında durumun kapsamlı bir şekilde değerlendirileceği belirtildi.

Gazitürk bu konuyla ilgili “Malezya’da bu finansal okuryazarlık stratejisinin bir unsuru olarak, bir benzetmeyle söyleyecek olursak, aile hekiminin muadili ‘aile finansal danışmanı’ şeklinde bir uygulamaya girilmiş. Çok sempatik göründü açıkçası bize. Katılım Finans Dairemizde, yakında Malezya’dan bir ekiple düzenlenecek bir etkinlik var; orada da kendilerini dinleyeceğiz. Yani, bu aslında fena fikir gibi görünmüyor diye bir nokta olarak belirtebilirim” diyerek Aile Finansal Danışmanı programının Türkiye gündeminde yer almasını sağladı.

Tapsız’dan BDDK Açıklaması

Gazitürk’ün açıklaması sonrasında Türkiye’deki ekonomik verilerle ilgili bir açıklama da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Uzmanı Enes Tapsız’dan geldi. Finansal tüketicilerden gelen şikayetleri değerlendirerek resmi verileri paylaşan Tapsız’ın dikkat çeken açıklamaları şöyle;

  • 2023 yılında 228 bin şikayet iletildi.
  • 2024 Ekim itibarıyla 131 bin başvuru yapıldı.
  • Şikayetlerin yüzde 75’i bireysel bankalarla yaşanan uyumsuzlukları içeriyor.