Av Sezonu Ne Zaman Açılacak?

Av Sezonu Ne Zaman Açılacak?
Su ürünleri av sezonu için geri sayım başladı. Türkiye’de av sezonu ne zaman başlayacak? Av yasağı ne zaman kalkacak?

Türkiye’de 15 Nisan 2024 itibariyle başlayan av yasağı sona erecek. Balıkçılar hazırlıklarını tamamlayarak vira bismillah diyecekleri günü bekliyor. Peki, Türkiye’de av sezonu ne zaman başlayacak? Av yasağı ne zaman kalkacak?

Türkiye’de Av Sezonu Ne Zaman Başlayacak?

Türkiye’de her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Eylül 2024 itibariyle av sezonu başlayacak. Av yasağının kalkmasıyla birlikte Türkiye genelinde binlerce balıkçı denize açılarak avcılık yapacak. Av yasağının kalkması ile birlikte bu akşam özel bir tören düzenlenecek. İstanbul’da düzenlenecek törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılım sağlayacağı açıklandı.

Av Yasağı Gece 00.00’da Kalkıyor

Av yasağı gece 00.00 itibariyle kalkacak. Vira bismillah diyerek denizlere açılacak balıkçıların özellikle palamut avından yüksek verim beklentisi var. Yarın itibariyle başlayacak av sezonuyla birlikte balık tezgahları da çeşitlenecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medyadan duyuru yaptı;

"2024-2025 yılı Su Ürünleri Av Sezonu açılışını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle İstanbul'da gerçekleştireceğiz. 'Vira Bismillah' diyerek dualarla Mavi Vatan'a uğurlayacağımız tüm balıkçı reislerimize bereketli olsun."