Fatih Portakal’dan Öğretmen Uygulamasına Büyük Tepki!

Fatih Portakal’dan Öğretmen Uygulamasına Büyük Tepki!
Milli Eğitim Bakanlığı’nın kadın öğretmelere giyinme dersi vereceğini duyurmasına Fatih Portakal’dan sert tepki geldi.

Geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda kadın öğretmenler için giyinme dersi verileceği belirtildi. Bu duruma tepkiler hızlı bir şekilde yükseldi. İlk hamle sendikalar gelirken sendikalardan kadın öğretmenlere yönelik hazırlanan uygulama eleştirildi. Konuyla ilgili en çok ses getiren değerlendirme ise Fatih Portakal’dan geldi. Kamuoyunun tepkisini çeken kararla ilgili kadınların nasıl giyinmesi gerektiğini bilip bilmediği sorgulandı.

AK Parti’den Kadın Öğretmenlere Giyinme Dersi

AK Parti tarafından planlanan düzenlemede özel proje hazırlandı. Projenin başında ise Cumhurbaşkanı başdanışmanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan’ın olduğu öğrenildi. Sadece kadın öğretmenleri kapsayan düzenlemede öğretmenlere nasıl giyinmesi gerektiğinin anlatılacağı, dış görünüm ve giyim konusunda bilgilendirme yapılacağı ifade edildi. Erkekler için herhangi bir planlama yapılmazken sadece kadın öğretmenlerin kapsam dahilinde tutulması tepki çekti. Açıklamalara göre dersler 18 Ekim itibariyle başlayacak.

Tepkiler Arka Arkaya Geldi

Düzenlemenin duyurulması sonrasında ilk tepkilerden birisi Eğitim-Sen'den geldi. Yazılı olarak yapılan açıklamada "Kadınların nasıl yaşayacakları, nasıl çalışacakları, nasıl giyinecekleri bir biçimiyle tariflendirilmeye çalışılıyor. Makbul kadın yaklaşımı hakim kılınmak isteniyor." denilerek tepki gösterildi. Benzer bir tepki ise Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay tarafından dile getirildi.

Gerçekten Terbiyesizlik

Konuyla ilgili ses getiren açıklama ise Sözcü Ana Haber sunucusu Fatih Portakal'dan geldi. Portakal durumu terbiyesizlik olarak değerlendirdi. Sert sözler söyleyen Portakal’ın açıklamaları şöyle;

Şimdi şöyle bir uygulama varmış, öğretmenlerin kıyafeti ile ilgili onlara bilgilendirmeler yapılacakmış. Özellikle de kadın öğretmenlere. Siz ahlak polisi misiniz? Kadının, erkeğin kıyafetine karışıyorsunuz. Sizden mi öğrenecekler? Böyle bir ülkede yaşıyoruz. O kadar çok sorunumuz var halledilmesi gereken, o kadar çok mesele var... Kadınların kıyafetiyle uğraşıyorlar. Gerçekten terbiyesizlik. Yapmış olduğunuz bu şey onur kırıcı bir şey.

Kadınları biçimlendirmeye çalışıyorlar, tariflendirmeye çalışıyorlar. Erkeklere de o zaman yapın. Erkeklere yapmıyorlar ama kadınlara yapıyorlar. Kadının gülüşünden rahatsız olurlar, kadının giyinmesinden rahatsız olurlar, içtiğinden rahatsız olurlar... Ya sizin kadınlarla alıp veremediğiniz ne Allah aşkına? Derdiniz ne... Hepimiz insanız arkadaş sadece cinsellik konusunda bir farklılığımız var o kadar. Enteresandır illa bu kadınlarla uğraşacağız.