Soğuk Hava Geliyor! İstanbul İçin Uyarı Yapıldı

Soğuk Hava Geliyor! İstanbul İçin Uyarı Yapıldı
Rusya üzerinden gelen yeni soğuk hava için İstanbul’a uyarı yapıldı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

Türkiye’de soğuk hava etkisini göstermeye başladı. Bu yıl kar yağacak mı sorusu akıllarda yer edinirken uzmanlardan uyarı üzerine uyarı geldi. İstanbul başta olmak üzere doğu ve Karadeniz bölgelerinde hava sıcaklıklarında ani düşüşler yaşanacak. Uzmanlara göre yurdun yüksek kesimlerinde kar da görülecek.

Sıcaklıklar Düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlerde hava sıcaklıkları 7-8 derece daha düşecek. Konuyla ilgili son değerlendirme ise Dilek Çalışkan’dan geldi. Yapılan son tahminleri aktaran Çalışkan sıcaklığın düşüneceğini belirterek "Birçok kentin İstanbul, Ankara gibi birçok kentin Ekim ortalama sıcaklığı 20 derece. Ege ve Akdeniz'de ama hala 28'lere kadar çıkıyor. Çarşamba öğleden sonra Rusya üzerinden soğuk hava dalgası gelecek ki sıcaklıklar 7-8 derece daha düşük olacak. Perşembe ve cuma bu soğuk havayı daha fazla hissedeceğiz. İstanbul Salı günü 21 ama perşembe günü hissedilen sıcaklık 10-11 derece. Bu iniş çıkışlara karşı çok dikkatli giyinmek gerekiyor." dedi.

Yüksek kesimlerde kar beklenen Doğu ve Karadeniz bölgelerinde ise yağışlar nedeniyle sel uyarısı yapıldı. Soğuk hava etkisi nedeniyle Sinop, Samsun, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize gibi iller risk altında bulunurken 1300 metre üzerinde kar yağışlarının beklendiği belirtildi. Diğer bölgelerde ise yoğun yağışa karşı önlem alınması gerektiği, sel ve baskınların görülebileceği ifade edildi.