Türkiye'deki ilaç krizi dünya basınında: "Elimizdeki ilaçlar bütün stokumuz”

Türkiye'deki ilaç krizi dünya basınında: "Elimizdeki ilaçlar bütün stokumuz”
Türk Lirası’ndaki değer kaybıyla yaşanan ilaç krizini Fransız haber ajansı AFP yazdı. AFP’de yer alan haberde, Türklerin eczaneleri arşınladığı ve ithal ilaçları bulmaya çalıştığı aktarıldı.

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ile ilgili kapsamlı bir haber yayınlayan Fransız haber ajansı AFP, Türk Lirasının değer kaybetmesiyle birlikte, Türk vatandaşlarının eczanelerde “ortadan kaybolan ithal ilaçları” bulmak için bir yarışa girdiğini yazdı. 

"TÜRKLER ECZANELERİ ARŞINLIYOR"

Özellikle nadir görülen hastalıklardan muzdarip olan Türklerin eczaneleri arşınladığını yazan haber ajansı, " “Diyabetten, kansere, gripten, kalp rahatsızlıklarına birçok alanda ithal ilaçların Türkiye’deki 27 bin eczanede bulunmasını neredeyse imkansız hale getirdi” dedi.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan vatandaşlar da çocuklar için geliştirilen şurupların tedarikinde sorun yaşandığını belirtirken, ateş, mide bulantısı ve karın ağrısı gibi hastalıklar için de ilaç sıkıntısının yaşandığını ileri sürdü.

"BU BİR İLAÇ KRİZİNE DÖNÜŞEBİLİR"

AFP’de yer alan haberde, bir eczacı, diyabet, hipertansiyon, astım gibi hastalıklar için ilaç bulamamaya başladıklarını söyleyerek, bu durumun ilaç krizine dönüşebileceğini aktardı. Eczacı, "Yerine yenisini alamadığımız için şu an elimizdeki ilaçlar bütün stokumuz” diye konuştu.