Tupperware İflas Ediyor!

Tupperware İflas Ediyor!
Bir döneme damga vuran Tupperware iflas iddiaları ile gündemde. Peki, Tupperware iflas mı edecek? İşte detaylar.

Tupperware Brands adıyla tüm dünyada geniş bir yer bulan marka, 700 milyonu aşkın borçları nedeniyle zorlu bir süreçten geçiyor. Ekonomik çıkmaza giren şirket yaşadığı olayların ardından iflas başvurusunda bulundu. Kısa süre içerisinde borsadaki hisselerinde değer kaybı yaşayan şirkettin yüzde 15,8 oranında değer kaybettiği duyuruldu.

Tupperware Mahkeme Koruması Alacak

Şirket, mahkeme koruması altına alınabilmek adına başvuruda bulundu. Ardından iflas başvurusu da yapan şirket, böylece son günlerdeki spekülasyonları da doğrulamış oldu. 700 milyonu aşan borcu bulunan şirketin borçları ödeyemeyeceği belirtildi. Resmi başvuruların ardından Tupperware Başkanı ve CEO Laurie Ann Goldman tarafından açıklama yapıldı. CEO açıklamasında, “Son birkaç yıldır şirketin mali durumu zorlu makroekonomik ortamdan ciddi şekilde etkilendi. Sonuç olarak, çok sayıda stratejik seçeneği araştırdık ve bunun ileriye dönük en iyi yol olduğuna karar verdik” dedi.

İşletmenin Satışı Gündemde

Borçlarını ödemek adına şirket satışı yoluna da gidecek olan Tupperware, mahkeme onayının alınmasının ardından satış işlemlerinin yapılacağı ifade edildi. Şirket, bu süreç içerisinde hem iştiraklerine hem de çalışanlarına ödemelerini yapmaya çalışacak. Ancak 2023 yılında 2.55 dolara kadar çıkan hisse değerleri açıklamaların ardından 0.509 dolara kadar geriledi. Resmi açıklamalara göre ABD İflas Mahkemesi'ne yapılan başvuruda 100 bine yakın alacaklı olduğu da belirtildi.

Tupperware Plastik Kaplarıyla Bir Döneme Damga Vurdu

Türkiye’de de ilgi gören Tupperware, hava geçirmeyen plastik kaplarıyla çok popüler olmuştu. Kökleri 1946’ya kadar marka için süreç 2024 itibariyle sona erecek.