İBB Kreş Kaydı Nasıl Yapılır? İBB Kreşi Kaç Para?

İBB Kreş Kaydı Nasıl Yapılır? İBB Kreşi Kaç Para?
İBB kreş başvurularının açıklanmasının ardından İBB Kreş kaydına geçiş yapıldı. Peki İBB Kreş kaydı nasıl yapılır? İBB Kreşi kaç para oldu?

Türkiye’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve tüm ülkeye örnek olan Yuvam İstanbul projesinde 2024-2025 süresi başladı. Geçtiğimiz haftalarda yapılan başvurular bugün sonuçlandı. Başvuruları onaylanan aileler için İBB kreş kaydı işlemleri yapılacak. Hak sahiplerinin yapacağı bu kayıt işlemleri sonrasında yeni dönemde 3 ile 6 yaş arasındaki çocuklar İBB kreşlerinde eğitim görebilecek.

İBB Kreş kaydı Nasıl Yapılır?

İBB Kreş kaydının yapılması için Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezleri’ne başvuru yapılması gerekiyor. Yapılacak bu başvuruların ardından ise öğrenci kaydı tamamlanmış olmaktadır. İBB kreşleri ücretsiz olmasa da piyasaya göre çok uygun fiyatlar ile hizmet verilmektedir. Böylece aileler çocukları için güvenli bir eğitim imkanı sunabilmektedir.

yuvam-istanbul.png

İBB Kreşleri Kaç Para?

İBB kreşleri 2024 - 2025 eğitim dönemi için 2500 TL olarak belirlendi. 07:30-17:00 saatleri arasında sunulan eğitim için aylık 2500 TL ödenmesi yeterli olurken çalışan aileler için 19.00’a kadar süren bir eğitim de mevcut. Bu seçenekte ise ailelerin yüzde 25 daha fazla ücret ödemesi gerekiyor.