Baba Vanga tahmin etmişti! 30 bin yıllık mikroplar yeniden ürüyor

Baba Vanga tahmin etmişti! 30 bin yıllık mikroplar yeniden ürüyor
Rus bilim insanları, küresel ısınma sebebiyle buzulların erimesi neticesinde 30 bin yıllık mikropların yeniden ortaya çıkabileceğini söyledi. Bu açıklama akıllara ünlü kahin Baba Vanga'nın 2022 kehanetlerini getirdi.

1911'de doğan, Rusya, Doğu Avrupa ve bölge ülkelerde bir efsane olarak bilinen kahin Baba Vanga'nın 2022 senesi için tahminleri ortaya çıkmış, ünlü kahin Sibirya'da ölümcül bir virüsün keşfedileceğini duyurmuştu.

Baba Vanga, donmuş bir bölgede gizli duran ölümcül virüsün küresel ısınmayla beraber ortaya çıkacağını iddia etmişti. Virüsün yayılacağı ve hızla kontrolden çıkacağı da tahminler arasında yerini almıştı.

Bütün bu iddiaların sonrasında Rusya’dan gelen bir haber, Baba Vanga’nın 2022 kehanetlerini tekrar gündeme getirdi. Rus bilim insanları, küresel ısınma ile beraber, donmuş toprağın erimesinin muhtemel olarak ölümcül antik virüsleri ve bakterileri serbest bırakabileceğinden korktuklarını duyurdu.

Rusya Kuzey Kutbu Konseyi Başkanı Nikolay Korchunov, Sibirya’daki kalıcı buzların erimesinin dünya için çok önemli sonuçları olacağını duyurdu.

Zvezda TV kanalına açıklamalarda bulunan Korchunov, “Eski virüs ve bakterilerin uyanma riski var.” dedi. Aynı zamanda donmuş toprağın erimesinin muhtemel olarak ölümcül antik virüsleri ve bakterileri serbest bırakabileceğinden korktuklarını söyledi. 2014’te paylaşılan bir araştırmaya gönderme yapan Korchunov, “Daha önce Sibirya’daki donmuş toprağa sıkışıp kalmış 30 bin yıllık bir mikrop olan Pithovirus, uyanmış ve amiplere saldırmaya başlamıştı.” dedi.

Rusya topraklarının yaklaşık yüzde 65’i, yaz aylarında dahi kalıcı şekilde donmuş kalan permafrost olarak sınıflandırılıyor.

Fakat, küresel ısınma sebebiyle sıcaklıklar arttıkça, zemin hızla çözülüyor.

Rusya’dan gelen bu açıklamalar Baba Vanga'nın 2022 kehanetlerini doğru çıkartacak gibi görünüyor.