Karabük Üniversitesi’nden Maymun Çiçeği Virüsü Açıklaması

Karabük Üniversitesi’nden Maymun Çiçeği Virüsü Açıklaması
Afrika’da ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü sonrasında gözlerin çevrildiği Karabük Üniversitesi’nden resmi açıklama geldi.

Afrika’da görülen ve 13 ülkeye yayıldıktan sonra Avrupa’da da ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü için alarm verilmiş durumda. Dünya Sağlık Örgütü’nün ikinci kez alarm verdiği maymun çiçeği virüsü için Türkiye’deki durum da yakından takip ediliyor. Afrika’dan Türkiye’ye eğitim için gelen binlerce öğrenci için nasıl önlem alınacağı merak ediliyor. Bu kapsamda da akla ilk gelen yerlerden birisi daha önce de çeşitli salgın hastalıklarla gündeme gelen Karabük Üniversitesi oldu. Cinsel ve temas yoluyla bulaşan rahatsızlıklarla gündeme gelen Karabük Üniversitesi konuyla ilgili resmi açıklama yaptı.

Karabük Üniversitesi’nden Maymun Çiçeği Virüsü Duyurusu

Türkiye’de Afrika kökenli öğrencilerin çok fazla olduğu Karabük Üniversitesi, bu nedenle dikkatleri üzerine çekmişti. Yeni eğitim öğretim dönemi ile Afrika’dan dönüş yapacak öğrenciler için nasıl bir yolun izleneceği merak ediliyor. Üniversiteden yapılan açıklamalarda Sağlık Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda hareket edileceği ve toplum sağlığını tehlikeye atacak hiçbir çalışmaya izin verilmeyeceği belirtildi.

Üniversite açıklamasında şöyle denildi;

Uluslararası öğrencilerimiz de diğer tüm öğrencilerimiz gibi toplum sağlığını tehdit edecek herhangi bir duruma karşı titizlikle izlenmekte ve geçmişte olduğu gibi Sağlık Bakanlığının ve ilgili kurumların talimatlarına ve tavsiyelerine uygun hareket edilmektedir. Karabük Üniversitesi olarak bu hususta gereken önlemleri ilgili birimlerle koordineli şekilde almakta, mensuplarının, öğrencilerinin ve halkımızın sağlığının koruması konusunda büyük bir hassasiyet göstermekteyiz.

61 Bin Afrikalı Öğrenci Eğitim Görüyor

Türkiye’de yapılan son güncellemelere göre 61 bin Afrika kökenli vatandaş bulunuyor. Bunların büyük bir kısmının yaz dönemlerinde ülkelerine geri dönüş yaptığı bilinirken eğitim için geri dönecek olmaları maymun çiçeği virüsünün Türkiye’de yayılması noktasında büyük risk taşıyor.