Yeni Virüs Doğu At Ensefaliti Nedir?

Yeni Virüs Doğu At Ensefaliti Nedir?
Batı nil virüsü ve maymun çiçeği virüsünün ardından yeni virüs Doğu At Ensefaliti oldu. Peki, Doğu At Ensefaliti nedir? İşte detaylar.

Dünya genelinde yayılan virüsler milyonlarca kişiyi tedirgin etmeye devam ediyor. Son dönemlerde Afrika kaynaklı maymun çiçeği virüsü konuşulurken Doğu At Ensefaliti adında yeni bir virüs daha duyuruldu. Ancak bu sefer Uzak Doğu ya da Afrika’dan değil ABD’den yayılıyor. Peki Doğu At Ensefaliti virüsü nedir? Doğu At Ensefaliti belirtileri ne?

Doğu At Ensefaliti Nedir?

Doğu At Ensefaliti, sivrisineklerden bulaşan ve ölümcül olan yeni bir virüs türü. Tedavisi henüz olmayan bu hastalık, virüse sahip insanların yüzde 30’unun ölmesine neden oluyor. İlk olarak ABD'nin Massachusetts eyaletinde görülen virüs eastern equine encephalitis olarak adlandırıldı. ABD’de alarm verilmesine neden olan virüs, basın açıklamasında yapıldı. Virüsün yayılmasının önlenmesi adına çalışmalar yapılırken bölgedeki vatandaşlara da duyarlı olması ve herhangi bir sivrisinek ısırığında sağlık merkezlerine başvurulması istendi.

Doğu At Ensefaliti Nasıl Bulaşıyor, Belirtileri Neler?

Doğu At Ensefaliti virüsü henüz yeni bir virüs olduğu için nasıl bulaştığı bilinmiyor. Konuyla ilgili resmi açıklamaların önümüzdeki günlerde yapılacağı ifade edildi. Şu ana kadar tespit edilen bilgilere göre Doğu At Ensefaliti belirtileri şöyle;

  • Yüksek ateş
  • Baş ağrısı
  • Kusma
  • İshal
  • Uyku sersemliği