Bitcoin 60 Bin Dolarda Tutunmaya Çalışıyor

Bitcoin 60 Bin Dolarda Tutunmaya Çalışıyor
Bitcoin, kritik eşik olarak görülen 60 bin dolar seviyelerinde tutunmaya çalışıyor. İşte kripto paradan son gelişmeler.

Kripto para dünyasında ekonomi alanındaki gelişmeler belirsizlik yarattı. ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı, küresel piyasalardaki dengesizlikler sektörde tahminleri zorlaştırıyor. Uzmanlar tarafından yapılan son açıklamalarda kripto paranın satış baskı altında olduğu ifade edilirken 60 bin dolar seviyesinde tutunmaya çalışan Bitcoin’in hangi yönde hareket edeceği büyük merak uyandırıyor.

Bitcoin Zirveden Çok Uzak

Bitcoin’in bulunduğu noktadan gerileme imkanı olduğu gibi Mart 2024’te yaşanan zirveden uzak olması da dikkat çekiyor. Öyle ki 74 bin dolarlık zirveye ulaşan Bitcoin, bu seviye ile kripto para dünyasında da önemli bir hareketlilik yaratmıştı. Ancak ardından gelen düşüş ile 60 bin dolar seviyelerine kadar gerileyen Bitcoin’in geleceğine yönelik ilk işaretler, ekonomik verilerin açıklanması sonrasında görülecek.

Bitcoin’de Birikim Eğilimi

Glassnode analistleri tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Bitcoin tutan büyük cüzdanlarda saklama ve birikim eğilimi devam ediyor. Satış baskının yer aldığı sektörde bu gelişmeler büyük anlamda rahatlama sağladı. Ancak düşüş yaşanması halinde bu baskıyla birlikte satış hareketliliği artabilir.

Bugün Bitcoin Kaç Para?

Bugün yüzde 4 oranında artış kaydeden Bitcoin 61 bin 285 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Geçtiğimiz haftalarda 50 bin dolar seviyelerine kadar gerileyen kripto para daha sonrasında toparlayarak 60 bin dolar bandı üzerine çıkmayı başardı. Ancak şu anda kripto para üzerindeki baskılar nedeniyle hangi yönde bir hareketin yapılacağı bilinemiyor.