Evde Bakım Yardımı Ödemelerinde Son Dakika Açıklaması

Evde Bakım Yardımı Ödemelerinde Son Dakika Açıklaması
Evde bakım yardımı ödemelerinde son durum merak edilirken Bakan Göktaş’tan son dakika açıklaması geldi. İşte detaylar.

Türkiye’de her ayın 15’i itibariyle yapılmaya başlanan evde bakım yardımı ödemeleri için son dakika açıklaması geldi. Ödeme alan vatandaşlar evde bakım yardımı ödemeleri başladı mı sorularını sormaya başlarken, resmi açıklama gecikmedi. Ödemelerle ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş resmi açıklama yaptı.

4.9 Milyar Liralık Evde Bakım Yardımı Ödemeleri Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında evde bakım yardımı ödemelerinin yapılmaya başlandığını duyurdu. Ağustos ayı itibariyle 4.9 milyar TL’lik evde bakım yardımı ödemesinin yapılacağını aktaran Bakan Göktaş, hak sahiplerinin hesapları üzerinden aylık ödemelerini alabileceğini belirtti.

aile-ve-sosyal-hizmetler-bakani-mahinur-ozdemir-goktas.png

2006 yılı itibariyle engelli bireylerin desteklenmesi için başlatılan evde bakım yardımı ödemeleri 2024 itibariyle devam ediyor. Sadece 2024 yılı içerisinde 30,2 milyar liralık ödeme yapıldığı aktarılırken ödemelerin bundan sonraki süreçlerde de devam edeceği vurgulandı.

Evde Bakım Yardımı Ödemeleri Zamlandı

2024 Temmuz itibariyle ödeme miktarlarında zam da yapıldı. Bu konuya da değinen Bakan Göktaş açıklamasını şöyle yaptı;

Yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırmaya başladık. Bu kapsamda yardımdan yararlanan 555 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakım veren yakınlarına bu ay toplam 4,9 milyar lira ödeme yaptık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.