Tren Yolculuğuna 20 Milyonluk İlgi

Tren Yolculuğuna 20 Milyonluk İlgi
Temmuz ayında tren yolculuklarına büyük ilgi gösterildi. Resmi verilere göre 20 milyon 714 bin 266 kişi Temmuz ayında tren yolculuğu yaptı.

Türkiye’de Yüksek hızlı tren (YHT), Marmaray, Başkentray, bölgesel ve ana hatlarda tren yolculuğu yapmak mümkün. Türkiye’de çok ilgi görmese de yapılan yeni kampanyalar ve ulaşımdaki yüksek maliyetler treni ön plana çıkardı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Temmuz ayının en çok yolculuk yapılan aylardan birisi olduğunu duyurdu. YHT, Marmaray, Başkentray, bölgesel ve ana hat trenlerinin Temmuz ayında 20 milyon kişiyi taşıdığını duyuran Bakan Uraloğlu, tren yolculuklarının yeni akım olabileceğini de söyledi.

Tren Yolculuklarına İlgi Artıyor

Tren yolculuklarına ilginin her geçen gün arttığını söyleyen Bakan Uraloğlu, sadece Temmuz ayında 20 milyon 714 bin 266 kişinin tren yolculuğu yaptığını söyledi. Tren yolcu sayılarını ayrı ayrı olarak da paylaşan Bakan Uraloğlu’nun verdiği yolcu bilgileri şöyle;

  • Yüksek Hızlı Tren - 1 milyon 114 bin 206
  • Başkentray - 1 milyon 779 bin 123
  • Marmaray - 16 milyon 863 bin 448
  • Bölgesel ve ana hatlarda 957 bin 489

marmaray.jpg

Sadece Marmaray’ın 1 ayda 16 milyon yolcu taşıması, projenin ne kadar doğru ve hedefine ulaşan bir çalışma olduğunu ortaya koydu.

“Marmaray Can Damarı Oldu”

Uraloğlu konuyla ilgili değerlendirmesinde ise şunları söyledi;

İstanbul’da Marmaray ile seyahat eden yolcu sayısı 16 milyon 863 bin 448 oldu. Marmaray ile bir ayda 15 milyon dolayında olan İstanbul’un nüfusundan fazla yolcu taşımış olduk. Marmaray İstanbul’un kent içi ulaşımının can damarı.