Boykot Etkisiyle Coca-Cola’da Satışlar Düşüyor

Boykot Etkisiyle Coca-Cola’da Satışlar Düşüyor
Boykot edilen markalar arasında yer alan Coca-Cola satış hacminde küçülme devam ediyor. İşte konuyla ilgili detaylar

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sonrasında boykot edilen markalardan birisi olan Coca-Cola için yeni satış rakamlarında gerilemeler görüldü şirket, yayınladığı yeni duyuruda satış hacmi beklentilerini düzenledi. Daha önceden orta-tek haneli büyüme bekleyen şirket, yatay-düşük-tek haneli büyüme şeklinde revizeye gitti.

Coca-Cola’dan KAP’a Önemli Açıklama

Borsada işlem gören Coca-Cola, konuyla ilgili bilgilendirmelerini Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptı. KAP açıklamasında şirketin Orta Doğu’daki olaylara ve tüketicilerin temkinli duyarlılığına dikkat çekti. Açıklamada şöyle denildi;

Orta Doğu'da yaşanan ve beklenenden daha uzun süren hassasiyetler ve siyasi açıdan temkinli tüketici duyarlılığı nedeniyle tüm yıl için satış hacmi beklentimizi orta-tek haneli büyümeden yatay-düşük-tek haneli büyümeye revize ediyoruz. Revize edilen hacim beklentisi ve başlangıçta planlanandan daha yavaş fiyat artışlarıyla birlikte, Kur Etkisinden Arındırılmış Net Satış Geliri büyüme beklentimizi de 'düşük 40'lı yüzdelerde büyüme'den 'düşük 30'lu yüzdelerde büyüme' olarak revize ediyoruz."

Sosyal medyada da sürekli gündem olan bu durum, Coca-Cola’nın satışlarının düşmesine neden olmuş durumda. Şirket yaptığı resmi açıklamalarda da bu durum doğruladı.