Asgari Ücret 2025 Zammı Oranı Yükseldi! İşte Yeni Asgari Ücret

Asgari Ücret 2025 Zammı Oranı Yükseldi! İşte Yeni Asgari Ücret
Asgari ücret zammı için yüzde 20 iddialarının yalanlanması sonrasında gözler yeni zam oranına çevrildi. asgari ücret 2025 zammı beklentilerin üstünde olabilir.

2025 yılına yaklaştıkça asgari ücret zammı konusunda beklentiler yükseliyor. Son dönemlerdeki zamlarla birlikte alım gücü düşen asgari ücret için zam oranlarının enflasyon ile orantılı olması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde asgari ücret için yüzde 20 zam yapılacak iddiaları asgari ücret ile çalışanların moralini bozmuş olsa da kulis bilgilerinde bu iddiaların geçerli olmadığı ortaya çıkmıştı. Bu son dakika gelişmesinin hemen ardından ise gözler asgari ücret zammına çevrildi. Peki asgari ücret 2025 zammı ne kadar olacak?

Asgari Ücret Eridi

Asgari ücret Ocak 2024'te 17 bin 2 TL olarak açıklanmıştı. Aradan geçen 8 aylık süreçte ise asgari ücretin alım gücünde ciddi bir düşüş yaşandı. Eylül ayı itibariyle okul hazırlıklarının başladığı Türkiye’de servis, kitap, kırtasiye, okul kıyafeti, okul ücretleri ikiye katladı. Etkisi çok daha derinden hissedilen hayat pahalılığına karşı asgari ücretle çalışan kişiler, piyasadaki artışla paralel bir oranda zam bekliyor. Ocak 2025 itibariyle yapılacak asgari ücret zammı için beklentiler bu yönde.

asgari-ucret-2025-zammi.jpg

asgari-ucret-2025-zammi.jpg

Asgari Ücret 2025 Zammı Oranı Ne Kadar Olacak?

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 38 olarak açıklandı. Kulis bilgilerine göre asgari ücret zammında bu oran üzerinden işlem yapılacak. Asgari ücrete düz yuvarlama ile yüzde 40 oranında zam yapılması bekleniyor. Böylece hem piyasa ile paralel bir artışa gidilecek hem de asgari ücretin artmasıyla birlikte yapılacak zamlar baskılanmış olacak. Ocak 2025’te yapılacak zam sonrasında ise bir sonraki zam Ocak 2026’da yapılacak ve ara zam olmayacak.

Asgari Ücret 2025 zammın yüzde 40 olması halinde ise yeni dönemde asgari ücret 6800,8 TL oranında zamlanacak ve 23.802,8 TL olacak.