İstanbul Kira Fiyatları Yüzde 70 Arttı!

İstanbul Kira Fiyatları Yüzde 70 Arttı!
Türkiye ekonomisi için en önemli illerden birisi olan İstanbul’da kira fiyatlarında yüksek artış yaşandı. İşte İstanbul kira fiyatları için son durum…

Türkiye ekonomisinin dinamiklerinden birisi olan İstanbul’da barınmak artık çok daha zor. Enflasyonun etkilediği alanlardan birisi olan ev kiralarında İstanbul’daki yüksek artış dikkat çekti. Yapılan yeni çalışmaya göre özellikle 10 ilçedeki yüksek orandaki kira artışları dikkat çekti.

İstanbul Kira Fiyatları Yüzde 70 Arttı

Yeni eğitim dönemi ile İstanbul’da eğitim görecek öğrenciler yüksek kira fiyatları karşısında ne yapacağını bilemezken şehirde yaşayanlar dahi ailesini barındırma noktasında zorluklar yaşıyor. Taleplerin çok olmasıyla birlikte fiyatlardaki tırmanışın devam ettiği İstanbul’da kiraların en çok arttığı ilçelerden birisi Kadıköy oldu. 2023 yılına göre yüzde 70,4 oranında kira artışının yaşandığı ilçede en yüksek oranlara ulaşıldı.

İşte Kira Fiyatlarının En Çok Arttığı İstanbul İlçeleri

Kadıköy’ün yüzde 70,4 ile ulaştığı zirveyi Beykoz takip etti. Beykoz’daki artış oranı ise yüzde 65,08 TL oldu. Zaten yüksek olan kiralar, yeni artışlar ile birlikte bütçeleri zorlar seviyelere çıktı. Bu iki ilçeyi takip eden Maltepe’de ise yüzde 62 oranında artış yaşandı. 13 bin TL bandında olan kiralar 20-25 bin TL seviyelerine yükseldi. Artışın yaşandığı bir diğer ilçe ise Silivri ve Ümraniye.